Operațiune cu efective mărite organizată de polițiștii rutieri

0

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Botoşani au organizat ieri o acţiune pe raza municipiului Botoşani, cu efective mărite, fiind prezenţi în majoritatea intersecţiilor din oraş.

Acţiunea a avut ca scop identificarea conducătorilor auto care nu respectă normele legale privind circulaţia pe drumurile publice şi instruirea lor cu privire la noile reglementări legislative, respectiv interdicţia de a ţine în mână şi de a folosi, atunci când conduc, telefonul mobil sau orice alt dispozitiv electronic.

În urma activităţilor desfăşurate au fost controlate 266 de autovehicule şi au fost aplicate 92 de sancţiuni contravenţionale, din care opt pentru depăşirea vitezei regulamentare şi două pentru folosirea telefonului mobil.

Nici pietonii nu au scăpat de amenzi, polițiștii aplicând 30 de sancțiuni pentru traversare neregulamentară. În total, valoarea sancţiunilor aplicate a depăşit 18.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii au reţinut un permis de conducere, două certificate de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare de la un autoturism.

Deja ai votat!