spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTDinamo București vs. FC Botoșani, cel mai echilibrat meci al următoarei etape...

Dinamo București vs. FC Botoșani, cel mai echilibrat meci al următoarei etape din Liga I (13 – 16 septembrie)

După o primă săptămână din luna septembrie, în care microbiștii români au stat cu ochii pe evoluțiile echipei naționale de fotbal în campania de calificare la Turneul Final EURO 2020 (România vs. Spania 1-2 și România vs. Malta 1-0), weekend-ul viitor, Liga I își reia activitatea, cu partidele din etapa a 9-a. Cele 7 meciuri sunt programate după cum urmează:

Vineri, 13 septembrie

Ora 18:00 Academica Clinceni vs. Astra Giurgiu

Ora 21:00 CFR Cluj vs. FC Voluntari

Sâmbătă, 14 septembrie

Ora 18:30 Chindia Târgoviște vs. Sepsi Sf. Gheorghe

Ora 21:00 Dinamo București vs. FC Botoșani

Duminică, 15 septembrie

Ora 18:00 Poli Iași vs. AFC Hermannstadt

Ora 21:00 Universitatea Craiova vs. FCSB

Luni, 16 septembrie

Ora 21:00 Viitorul Constanța vs. Gaz Metan Mediaș

Conform cotelor afișate de agențiile de pariuri, cel mai echilibrat meci al rundei cu numărul 9 se anunță a fi cel pe care FC Botoșani urmează să îl dispute pe Arena Națională, contra ,,câinilor roșii’’. 2.60 este cota la victorie pentru Dinamo, egalul este cotat cu 3.30, iar un eventual succes al botoșănenilor este cotat cu 2.70.

Deși partida va avea loc pe cel mai mare stadion al țării, dinamoviștii nu se așteaptă la un număr prea mare de suporteri, astfel că organizatorii au închiriat pentru meciul cu Botoșani doar o parte din primul inel al Arenei Naționale.

Înaintea partidei de sâmbătă seara, FC Botoșani ocupă poziția a 6-a în clasament, cu 11 puncte, iar Dinamo este pe 9, cu 9 puncte, din care 6 acumulate în ultimele două partide.

Lăudată de cea mai mare parte a presei sportive din România pentru calitatea fotbalului practicat în acest start de sezon, FC Botoșani nu a mai simțit totuși gustul victoriei de 5 etape, însă, cu excepția ultimului meci, adversarele au fost cele mai în formă echipe din Liga 1. Elevii lui Marius Croitoru au debutat excelent în sezonul 2019/2020, remizând pe terenul Astrei Giurgiu, 2-2, pentru a câștiga cu 4-1 prima partidă disputată în fața propriilor suporteri, cu FC Voluntari și apoi a profita de forma slabă a celor de la FCSB, pe care i-au învins cu 2-0, în deplasarea de la Pitești. Rezultatele bune au continuat și în următoarele 3 partide, când Botoșani a remizat, rând pe rând, acasă cu Gaz Metan Mediaș (actualul lider al Ligii I), pe terenul lui FC Viitorul și, tot acasă, cu Universitatea Craiova. Cum fiecare echipă trece și prin momente mai slabe, runda a 7-a a fost prima cu ghinion pentru botoșăneni, care au primit o corecție memorabilă de la campioana ultimelor două ediții ale Ligii I, CFR Cluj. Rezultatul, 4-1 în favoarea ardelenilor, a fost însă destul de surprinzător pentru mulți dintre microbiști, care mizau pe faptul că Dan Petrescu ar putea menaja o parte din titularii săi, în vederea returului cu Slavia Praga. Totuși, calculele pariorilor care au jucat (la meciul CFR vs. Botoșani) X2, pe biletul zilei actualizat zilnic, au fost răsturnate chiar de către cei care urmau să fie menajați în competiția internă, cei de la gsp.ro notând faptul că Arlauskis, Burcă, Camora și Deac l-ar fi rugat pe Dan Petrescu să-i introducă în teren, considerând că astfel vor fi mai conectați la joc în returul din playoff-ul Ligii Campionilor. Pentru a trece mai ușor peste un eșec usturător, meciul cu o nou promovată părea a fi perfect. Prin urmare, Botoșani a început tare meciul cu Clinceni, din ultima etapă, înscriind de două ori până în minutul 26, iar soartă partidei părea pecetluită. Totuși, oaspeții au reușit să egaleze înainte de pauză, iar scorul a rămas egal până la final, în ciuda celor 6 ocazii de gol ale gazdelor, din partea a doua a meciului.

De cealaltă parte, Dinamo București pare a fi pe drumul cel bun sub comanda noului său antrenor, Dusan Uhrin, legând două victorii, e adevărat cu echipe nu foarte puternice, 3-0 cu Hermannstadt și 1-0 cu Sepsi Sf. Gheorghe.

În 2019, Dinamo și FC Botoșani s-au întâlnit de 3 ori:

17 februarie, Dinamo vs. FC Botoșani 1-2

22 aprilie, Dinamo vs. FC Botoșani 1-0

27 mai, FC Botoșani vs. Dinamo 1-0

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
12.7 ° C
12.8 °
11.6 °
93 %
1.7kmh
56 %
joi
17 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...