vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTPloi și temperaturi mult mai mici

Ploi și temperaturi mult mai mici

Ziua de astăzi va fi caracterizată printr-o scădere bruscă a temperaturilor, maximele fiind chiar cu 10°C mai mici decât astăzi, înregistrându-se 18°C, pe fondul unui cer noros. Pe alocuri vor cădea și ploi dimineața și după-amiaza.

Temperaturile se vor menține așa pe parcursul zilelor de miercuri și joi, chiar dacă soarele va încerca să spargă plafonul de nori și chiar va reuși pe alocuri. Minimele vor continua să scadă spre 4°C, temperatură pe care o vor atinge vineri noaptea, zi în care se va înregistra și cea mai scăzută maximă diurnă de numai 16°C.

De sâmbătă vremea reintră într-un proces ușor de încălzire, temperaturile maxime urmând a depăși din nou 20°C, în timp ce minimele se vor apropia de intervalul 8°C-10°C.

Temperatura medie a solului la adâncimea de cinci centimetri va fi cuprinsă între 12°C şi 25°C, optimă continuării pregătirii patului germinativ în vederea însămânţărilor de toamnă, precum şi desfăşurării fazelor incipiente de vegetaţie la culturile (rapiţă şi orz) înfiinţate până în prezent, respectiv, germinare şi răsărire.

Sub aspect pluviometric, se prognozează ploi locale, izolat sub formă de aversă, însoţite de descărcări electrice şi intensificări temporare ale vântului, acestea fiind nesemnificative din punct de vedere agricol. Rezerva de apă în stratul de sol 0-20 cm/ogor se va încadra în limite scăzute şi deosebit de scăzute, seceta pedologică instalându-se deja.

La floarea-soarelui se va semnala maturitatea deplină, continuându-se şi local chiar finalizându-se lucrările de recoltare. Porumbul îşi va definitiva faza de maturitate în ceară, plantele aflându-se predominant la maturitatea deplină şi recoltarea.

Sfecla de zahăr se va accentua procesul de acumulare a zahărului în rădăcină, iar la cartof vor predomina uscarea vrejilor şi recoltarea.

În majoritatea plantaţiilor, pomii fructiferi şi viţa-de-vie se vor afla la creşterea şi coacerea fructelor/boabelor, acumularea zahărului, precum şi recoltarea la soiurile ajunse la maturitatea de consum.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.5 ° C
5.6 °
3.8 °
86 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
9 °
lun
12 °
mar
11 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...