Săptămână cu vreme capricioasă

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

În săptămâna pe care o începem astăzi vremea se va încălzi ușor, iar temperatura medie diurnă a aerului se va încadra între 18°C şi 23°C, în timp ce temperatura minimă din timpul nopții va fi cuprinsă între 7°C și 11°C

Cea mai călduroasă zi a săptămânii va fi cea de astăzi, când temperaturile maxime vor atinge 23°C, iar cele minime 7°C. Cerul va fi acoperit de nori pe tot parcursul zilei, în timp ce vântul va sufla moderat, cu până la 18 km/h. Ziua de mâine va fi caracterizată printr-o scădere ușoară a temperaturii maxime, până la 22°C, în timp ce minima va urca la 10°C, pe fondul apariției timide a soarelui printre nori. Ziua de miercuri va aduce o nouă scădere a temperaturii maxime, 21°C, și o creștere a celei minime, tot cu un grad, până la 11°C.

Joi și vineri sunt prognozate ploi, care vor aduce și o scădere a temperaturilor spre 18°C – 20°C în timpul zilei și spre 7°C – 8°C în timpul nopții.

De sâmbătă vremea reintră într-un proces ușor de încălzire, temperaturile maxime urmând a depăși din nou 20°C, în timp ce minimele se vor apropia de intervalul 8°C-9°C.

Temperatura medie a solului la adâncimea de cinci centimetri va fi cuprinsă între 12°C şi 25°C, optimă continuării pregătirii patului germinativ în vederea însămânţărilor de toamnă, precum şi desfăşurării fazelor incipiente de vegetaţie la culturile (rapiţă şi orz) înfiinţate până în prezent, respectiv, germinare şi răsărire.

Sub aspect pluviometric, se prognozează ploi locale, izolat sub formă de aversă, însoţite de descărcări electrice şi intensificări temporare ale vântului, acestea fiind nesemnificative din punct de vedere agricol. Rezerva de apă în stratul de sol 0-20 cm/ogor se va încadra în limite scăzute şi deosebit de scăzute, seceta pedologică instalându-se deja.

Deja ai votat!