Proiecte inovatoare, prezentate în cadrul conferinţei „Ziua Europeană a Limbilor”

0

Casa Corpului Didactic a găzduit ieri Conferința “Ziua Europeană a Limbilor – 2019”. Organizată de Inspectoratul Şcolar Județean şi instituţia gazdă, conferinţa a prilejuit prezentarea inițiativelor Consiliului Europei şi ale Comisiei Europene privind promovarea limbilor moderne (Ziua Europeană a Limbilor, European Language Label). “Au fost prezentate proiecte şi lecții inovatoare prin care se promovează şi încurajează învățarea şi predarea limbilor moderne, implementate în acest an şcolar de Colegiul Național <A.T. Laurian> Botoşani, Şcoala Gimnazială 17 Botoşani, Colegiul Economic „Octav Onicescu” şi Inspectoratul Şcolar Județean”, a declarat Ciprian Manolache, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul IŞJ Botoşani.

Potrivit acestuia, prezentarea premiilor obținute din 2003 până în prezent în cadrul Competiției European Language Label (inițiativă a Comisiei Europene), a celor mai inovatoare şi creative proiecte din domeniul predării şi învățării limbilor moderne din județul Botoşani, a avut drept scop promovarea celor mai bune practici la nivel județean şi stimularea interesului pentru îmbunătățirea competențelor lingvistice.

În cadrul Conferinței a fost prezentată Declarația Preşedintelui Republicii federale Austria, Alexander Van der Bellen, cu  ocazia Zilei Europene a Limbilor, care îndeamnă la toleranță, pentru o Europă puternică şi prosperă, care să promoveze valorile. Centrul European pentru Limbi Moderne al Consiliului Europei se află la Graz, în Austria.

La inițiativa Consiliului Europei, Ziua Europeană a Limbilor este celebrată în fiecare an în data de 26 septembrie, începând cu 2001, fiind marcată de un număr din ce în ce mai mare de evenimente și de vizitatori, pe site-ul dedicat Zilei Europene a Limbilor.

Mai multe informații despre Ziua Europeană a Limbilor: www.ecml.at.

Deja ai votat!