Chioșcurile din școli luate la bani mărunți de polițiști și inspectori OPC

0
Chioșcurile din școli luate la bani mărunți de polițiști și inspectori OPC

Chioșcurile din incinta unităților de învățământ, dar și magazinele din apropierea școlilor, au fost ținta unor controale organizate ieri de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi Poliţiei Municipiului Botoşani, în colaborare cu specialişti din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Botoşani.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean, operațiunea a urmărit în principal prevenirea și combaterea comerţului ilicit, în special cu produse alimentare. Cu ocazia acţiunii, echipele de control au verificat 28 de agenţi economici, iar în urma neregulilor constatate s-au aplicat 21 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 52.000 de lei. De asemenea, poliţiştii au confiscat bunuri şi numerar în valoare de totală de peste 2.700 de lei.

Cu ocazia controlului a fost depistată o femeie de 54 de ani, din municipiul Botoşani, angajată a unei unităţi economice, care deţinea în vederea comercializării cantitatea de 13 pachete de ţigarete de provenienţă duty-free, pentru care nu avea documente justificative. În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru fapte asimilate infracțiunii de contrabandă.

+0 -0

se încarcă...