Dorohoian trimis în boxa acuzaților pentru amenințări cu moartea la adresa polițiștilor

0
Dorohoian trimis în boxa acuzaților pentru amenințări cu moartea la adresa polițiștilor

Dorohoianul arestat luna trecută în județul Bacău, sub acuzațiile de trafic de minori și viol, după o anchetă a procurorilor DIICOT, a fost trimis în judecată de procurorii ieșeni sub acuzațiile de ultraj și amenințare. În vârstă de 35 de ani, Ciprian Marius V., cunoscut sub porecla de „Friptu”, a ajuns în boxa acuzaților, după ce i-a amenințat cu moartea pe doi polițiști, în urmă cu o lună. Ridicat pentru cercetări, individul a devenit extrem de agresiv. „S-a reţinut că la data de 2 septembrie 2019, între orele 17:40 – 19:00, inculpatul a adresat ameninţări cu moartea faţă de agenţii de poliţie B.I. și C.C.A., din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Iaşi – Post de Poliţie TF Iaşi, în timpul exercitării de către aceştia a atribuţiilor de serviciu, atât în sediul Postului de Poliţie cât şi în timpul transportului cu autospeciala MAI către Spitalul de Psihiatrie Socola Iaşi, afirmând în mod direct faţă de aceştia că îi va aştepta la o dată ulterioară acasă ori la serviciu şi îi va omorî cu un cuţit, ameninţare care a fost de natură să le producă o stare de temere”, a precizat pentru „Monitorul de Botoșani” Claudia Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Iar lucrurile nu s-au oprit aici pentru că, potrivit acelorași surse, dorohoianul a continuat să amenințe și alte persoane care au sărit în ajutorul polițiștilor în încercarea de a-l imobiliza. „În aceleaşi împrejurări, inculpatul a adresat ameninţări cu moartea şi faţă de agenţii de pază din cadrul SC MTS Securitate SRL A.P. şi A.D.D., în timp ce aceştia sprijineau pe agenţii de poliţie să ia măsuri legale faţă de inculpat, afirmând în mod direct că îi va lovi de 20 de ori cu un cuţit şi îi va omorî, ameninţare care a fost de natură să producă o stare de temere persoanelor vătămate”, a adăugat Claudia Monica Palaghia. Imediat după trimiterea în judecată, magistrații Judecătoriei Iași, care vor judeca dosarul, au decis să prelungească măsura arestării preventive cu încă 30 de zile.

Cirprian Marius V. A fost ridicat și de procurorii DIICOT, după ce ar fi profitat de o fată în vârstă de numai 11 ani. În seara zilei de 14 august 2017, fata, care era internată la acea dată în cadrul unui complex de Servicii Sociale din municipiul Pașcani, a fugit din unitatea de ocrotire socială și a fost acostată de dorohoian, care a determinat-o să bea, iar ulterior i-a făcut promisiuni romantice și a întreţinut raporturi sexuale cu aceasta. „Urmare a consumului de băuturi alcoolice, minora în vârstă de numai 11 ani, și-a pierdut cunoștința, stare din care și-a revenit abia în dimineața zilei următoare, când a acceptat propunerea inculpatului de a se urca într-un tren care urma să îi ducă până în municipiul Bacău. Ajunsă la destinație, victima minoră a fost condusă în zona Autogării, acolo unde mai multe persoane fără locuință amenajaseră un adăpost într-un complex de clădiri abandonate, aflate în stare de ruină”, spun procurorii DIICOT.

Din relatările fetei a rezultat faptul că, odată integrată în societatea oamenilor fără adăpost cantonați în zona Autogării Bacău, ea a fost prezentată de către dorohoian ca fiind soția sa. Ulterior, Ciprian Marius V. a constrâns-o la raporturi sexuale și a obligat-o, de asemenea, ca în timpul zilei să cerșească în apropierea a două supermarketuri din zona autogării, iar seara, să întrețină raporturi sexuale contra cost cu mai mulți bărbați pe care acesta i-a racolat. „Minora s-a aflat în compania inculpatului, circa două săptămâni, timp în care acesta a dus-o în mai multe locuri de pe raza municipiului Bacău, frecventate de persoanele fără adăpost. În toată această perioadă, inculpatul i-a administrat, în repetate rânduri, corecții fizice pe care victima le-a descris în termeni ce exprimă o intensitate deosebită și care, erau în esență, cauzate de insuficiența sumelor de bani obținute din cerșetorie”, au arătat procurorii DIICOT. Fata a reușit să scape după câteva zile și a fugit, iar povestea tulburătoare a ajuns în atenția procurorilor DIICOT, care l-au acuzat pe CiprianMarius V. de trafic de minori și viol.

+0 -0

se încarcă...