PSD nu votează Cabinetul Orban

0

Parlamentarii PSD Botoșani au anunțat că nu își vor da în niciun caz votul asupra guvernului pe care-l va propune Ludovic Orban în Parlament, transmiţându-le liberalilor să se bazeze doar pe voturile celor care au dărâmat guvernul Dăncilă. Ei își argumentează decizia prin faptul că liberalii ar promova mai multe măsuri de austeritate, ceea ce nu este sigur, atâta vreme cât aceștia nici măcar nu au reușit să facă public programul de guvernare.

Interesant este că PSD se consideră în opoziție și că partidele care au votat moțiune a de cenzură au toată responsabilitatea pentru formarea noului Executiv, poziție care le convine de minune social-democraților, pentru că până la alegerile parlamentare și chiar cele locale, partidele care se vor eroda sunt cele care vor guverna în această perioadă. „După cum bine știți, Partidul Social-Democrat este în opoziție și conform discuțiilor cu toți colegii și din Botoșani, dar și din celelalte zone ale țării, am luat decizia ca noi, PSD, să nu votăm niciun guvern al PNL. Este clar nu putem da un vot de încredere unor oameni, care ați văzut și dumneavoastră ce au anunțat până în prezent. Nu putem vota o coaliție a austerității”, a declarat Doina Federovici, președintele PSD Botoșani.

Aceasta susține că liberalii nu au niciun program de guvernare, „nicio o viziune a ceea ce ar trebui să se întâmple în România în perioada următoare” și îi acuză că ar putea lăsa țara fără buget, uitând că, în acest an, Cabinetul Dăncilă a așteptat până la sfârșitul lui ianuarie să se întoarcă Liviu Dragnea din concediu ca să facă bugetul, iar președintele Iohannis la promulgat bugetul abia la jumătatea lunii martie.

Ludovic Orban, președintele PNL și premierul desemnat, este conștient că are mici șanse să treacă de votul Parlamentului și de aceea a anunțat noi runde de negocieri cu partidele politice și chiar cu societatea civilă. „Luni şi marţi sunt consultările cu societatea civilă, de fapt, continuă consultările cu societatea civilă şi cu instituţii importante în arhitectura statului român, după care miercuri şi, dacă e necesar şi joi, vom avea discuţiile din runda a doua pentru a stabili clar planul de abordare a votului de învestitură. Ne aşteptăm la un boicot din partea PSD şi vom veni cu o strategie de a trece peste acest boicot ruşinos, penibil pe care încearcă să-l facă PSD pentru a menţine în mod nelegitim la putere rămăşiţele unui guvern eşuat şi care a fost demis prin moţiune de cenzură”, a declarat Ludovic Orban.

Trebuie precizat că vineri se împlineşte termenul de zece zile în care premierul desemnat trebuie să ceară votul Parlamentului pentru Guvernul nou constituit.

+0 -0
se încarcă...