marți, martie 19, 2024
AcasăEconomicPost din conducerea Fiscului botoșănean, scos la concurs

Post din conducerea Fiscului botoșănean, scos la concurs

Pe ultima sută de metri, Ministerul Finanțelor scoate la concurs postul de șef adjunct de administrație pentru inspecție fiscală la Direcția Finanțelor Publice Botoșani, ocupat în prezent de Cornel Aioanițoaie. Pentru ocuparea postului se cer studii universitare economice, juridice sau administrative; master în domeniul administrației publice, managementului sau în domeniul studiilor necesare ocupării funcției publice; șapte ani vechime în specialitatea studiilor; candidatul să fie numit într-o funcție publică din clasa I și să nu aibă sancțiune disciplinară neradiabilă în condițiile legii.

Postul de la Botoșani nu este singurul scos la concurs, ci face parte dintr-un calup de 58 de posturi de conducere la nivelul Autorității Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) din întreaga țară.

Examenul va avea loc pe 18 noiembrie, ora 11:00, proba scrisă. Totodată, ANAF anunţă că, tot pe 18 noiembrie, ora 11:00, se organizează şi un concurs de promovare a opt funcţii publice de conducere vacante din cadrul aparatului propriu al agenţiei.

Concursul pentru numirea de şefi are loc în timp ce angajările pe posturile obişnuite de execuţie sunt blocate de mai mulţi ani, iar ANAF are un deficit de personal de circa 15% dintr-un total de 27.000 de posturi aprobate pe hârtie.

Despre această decizie, fostul şef al ANAF Gelu Diaconu spune că e o „operaţiune de capturare politică a unei instituţii fără egal în istoria recentă”. „Nici măcar la reorganizarea ANAF din 2013 nu au fost scoase la concurs pentru definitivare un asemenea număr de funcţii de conducere. După ce au avut trei tentative de a obţine «legal» o reorganizare ANAF care să permită instalarea pilelor «baronilor PSD» la conducere, acum au recurs la o ultimă metodă”, a declarat pentru Profit.ro Gelu Diaconu.

El a mai spus că şi înainte au existat „presiuni infernale pentru că unii să renunţe la posturile obţinute anterior prin concurs pentru a elibera locul piloşilor PSD”. „Cazul Direcţiei de Control Mari Averi este strigător la cer! Au eliberat postul pentru a nu fi deranjate persoane care trebuia incluse în eşantionul de verificare! Imediat după ce «concurenții» se vor înscrie la examen voi face public cu nume şi prenume cazuri concrete precum şi cine vor fi «câștigătorii» acestui simulacru de concurs naţional. Până atunci, poate vor face un efort şi alte instituţii ale statului român pentru a bloca disperarea PSD de a ocupa ANAF”, a adăugat Diaconu.

ANAF este condusă de Mirela Călugăreanu, numită de premierul Viorica Dăncilă. Ea lucrează sub coordonarea ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
3.8 ° C
4.3 °
3.6 °
48 %
6.9kmh
42 %
mar
5 °
mie
6 °
joi
7 °
vin
8 °
sâm
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Se lucrează în grup, că o parte din angajați trebuie să supravegheze trecătorii.

EDITORIAL

Pe vremea când Petre Daea a transformat Ministerul Agriculturii într-o veritabilă scenă pentru interminabilele lui spectacole de stand up comedy, marea întrebare a unora...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală…   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...