Măsuri importante stabilite în Comisia de sistematizare a circulaţiei

0

Întrunită ieri la Primăria Botoşani, Comisia de sistematizare a circulaţiei a luat câteva măsuri care să rezolve unele probleme din municipiu. „Am decis să instituim sens unic pe Aleea Curcubeului, astfel încât vom avea sens unic în jurul Parcului Curcubeului, din strada Primăverii, pe Aleea Cinema, cu coborâre pe lângă Şcoala 13, viraj la stânga, viraj iar la stânga şi revenire în strada Primăverii. Tot în zonă este sens unic pe Aleea Curcubeului, de la strada Octav Onicescu pe lângă Şcoala 13”, a declarat Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului şi preşedintele Comisiei de sistematizare a ciculaţiei. Măsura va fi aplicată în câteva zile, după montarea indicatoarelor rutiere în zonă. O altă măsură vizează oprirea interzisă pe strada Mitropolit Iosif Gheorghian, din cartierul ANL Bucovina. Astfel, şoferii nu vor mai putea opri maşinile pe partea dreaptă a străzii,  sensul de mers din strada Viilor spre Biserica „Sfânta Ecaterina”.

Limitatoare de viteză pe strada Ion Pillat

Membrii comisiei au decis să fie montate limitatoare de viteză pe strada Ion Pillat, înainte de intersecţia cu strada Tudor Vladimirescu, zonă unde se înregistrează frecvent evenimente rutiere. Totodată, vor fi puse benzi rezonatoare pe strada Nicolae Iorga, în faţa Colegiului Naţional „AT Laurian”. Măsura vine în completarea celei care vizează închiderea parcării din faţa colegiului, în intervalul orar 18.00 – 7.00, pentru a-i descuraja pe tinerii care se adunau acolo pentru a se da în spectacol cu derapaje controlate ale maşinilor.

A fost limitată viteza pe şoseaua Iaşului

Pe şoseaua Iaşului, de la Lukoil până la sensul giratoriu de la Lebăda, se va circula cu viteza maximă de 50 de kilometri la oră (faţă de 60 de kilometri la oră cât este în prezent – n.r.). În zonă, Poliţia Rutieră a solicitat de mai mulţi ani amplasarea de separatoare de sens. O decizie în această direcţie a fost luată în Comisia de sistematizare a circulaţiei, însă separatoarele nu au mai fost montate explicaţia oficială fiind lipsa fondurilor. În aceeaşi zonă, la iniţiativa viceprimarului Cosmin Andei, a fost pus un panou care indică viteza maşinilor, având rol doar de informare a participanţilor la trafic.

Semafor la sediul ISU

„Am mai decis să punem un semafor temporizat pe strada Ştefan cel Mare, la ieşirea din Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă <Nicolae Iorga> pentru a facilita accesul autospecialelor care pleacă în misiune.  Culoarea roşie se va activa de către cei de la ISU, când pleacă în misiune, pentru a putea ieşi autospecialele din curte şi care vor opri traficul pe strada Ştefan cel Mare”, a mai declarat Cosmin Andrei.

Deja ai votat!
se încarcă...