Start fenomenal pentru Iulian Rotariu în ultramaratonul din Mozambic

0

Start fenomenal pentru botoșăneanul Iulian Rotariu în Ultra Africa Race. După prima etapă a competiției organizată în Mozambic, Iulian Rotariu s-a plasat pe primul loc, terminând cei 38 de kilometri cu un timp de 4 ore, un minut și 6 secunde, cu un avans de aproape 20 de minute față de germanul Sasha Gramm, plasat pe locul II (n.r. – considerat unul dintre favoriți), și australianul Jamie Hildage (veteranul competiției), care a completat podiumul.

Iulian Rotariu este primul și singurul român înscris în această cursă, organizată de cei de la Canal Aventure. În fiecare zi, concurenții vor trebui să alerge între 36 și respectiv 53 de kilometri, într-un interval orar de maxim 10 ore, cei care nu vor face față urmând să fie descalificați. Concurenții au de parcurs în total 220 de kilometri în cinci etape, urmând intinerariul marcat de organizatori. Aceasta va fi tot o cursă autosusţinută, participanții urmând să-şi poarte echipamentul şi hrana într-un rucsac. Vor fi puncte de control localizate la intervale regulate, iar fiecare noapte va fi petrecută în cort. Organizatorii vor asigura numai suport tehnic şi o echipă medicală, dar şi apa necesară. Cursa se va încheia pe 14 noiembrie, când vor fi anunțate rezultatele finale.

Subofiţer operativ în cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, plt. adj. Iulian Rotariu a participat la mai multe competiţii de anduranţă. El s-a făcut remarcat după ce în iunie 2016 a reuşit să se claseze pe locul I la categoria lui de vârstă la „Gobi March” desfăşurat în China. Patru luni mai târziu el a egalat performanţa la ultramaratonul „Atacama Crossing”, desfăşurat în Chile. În mai 2017 el a participat şi la „Sahara Race” organizat în Namibia, unde s-a clasat din nou pe locul I la categoria lui de vârstă şi locul IV la general, situaţia repetându-se în noiembrie 2017 când a participat la „Roving Race” derulat în Patagonia Argentina. În decembrie 2018, Iulian Rotariu s-a clasat al doilea în „The Last Deserts” Antarctica. Ultima și cea mai mare performanță a fost realizată în mai anul acesta, în Australia, când botoșăneanul a câștigat detașat ultramaratonul „The Track”, cu un nou record al competiției.

Deja ai votat!
se încarcă...