Încă o săptămână cu vreme frumoasă

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toamna 2019 ne propune o nouă săptămână cu vreme frumoasă și cu temperaturi ușor peste normalul termic al perioadei.

Astăzi, pe fondul unui cer mai mult senin, se vor înregistra doar maxim 17ºC, în timp ce minimele vor sări de 10ºC. Mâine, tot pe fondul unui cer noros, temperatura maximă va mai pune în termometre un grad – două în plus, în timp ce minima nu va coborî sub pragul de 10ºC.

Joi temperaturile vor scădea spre normalul perioadei, maximele urmând să nu mai depăşească 13-14ºC joi, iar minimele 8ºC, valoare pe care o vor păstra până la sfârșitul săptămânii. Vineri va aduce ploile de toamnă, iar maximele nu vor depăși 14ºC, în timp ce sâmbătă și duminică, acestea vor crește spre 17ºC.

Conținutul de umiditate în stratul de sol 0-20 de centimetri, se încadrează în limite satisfăcătoare în cazul a mai bine de jumătate din județ. În sudul extrem al județului se înregistrează secetă pedologică moderată, în timp ce în nordul județului se manifestă secetă pedologică puternică și chiar extremă. Rezerva de apă va fi refăcută de ploile de la mijlocul săptămânii care vor ajuta culturile de toamnă, chiar și pe cele semănate mai târziu.

Deja ai votat!
se încarcă...