Amorezi anchetaţi penal, după o plimbare sub clar de lună

0

Doi tineri din comuna Hlipiceni au fost protagoniştii unei scene tragi-comice, care s-a lăsat până la urmă cu dosare penale pentru amândoi. Întâmplarea s-a petrecut în municipiul Botoşani, în noaptea de miercuri spre joi (n.r. – 13 spre 14 noiembrie a.c.), când cei doi tineri au decis să se plimbe cu un autoturism pe Calea Naţională din municipiu, la volan urcând băiatul în vârstă de 22 de ani, în timp ce amica lui, o tânără de 20 de ani, a trecut pe celălalt scaun, pe post de copilot.

Ce făceau în maşină este greu de spus, cert este că autoturismul a început să meargă sinuos pe şosea. Ghinionul lor a fost că în acel moment a trecut şi un echipaj de poliţie de la Biroul de ordine Publică care, observând traseul bizar al maşinii, i-a făcut semn şoferului să oprească.

Până ce să ajungă poliţiştii lângă ei, tinerii au făcut însă din nou schimb de locuri, băiatul trecând pe bancheta din spate, iar prietena lui pe scaunul şoferului, încercând să-i inducă în eroare pe cei din echipaj. Doar că poliţiştii au observat mişcarea, iar în momentul în care au cerut documentele, membrii echipajului au realizat că tânărul de 22 de ani avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat. Ba mai mult, la verificarea cu etilotestul a ieşit la iveală că amorezul era băut, rezultatul indicând o îmbibaţie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Prin urmare, tânărul s-a ales cu un dosar penal pentru conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului, iar amica lui, care era proprietara maşinii, va fi anchetată penal pentru încredinţarea autoturismului unei persoane care nu deţine permis de conducere şi se află sub influenţa alcoolului.

Deja ai votat!
se încarcă...