Hoţomancă reţinută, după ce a fost prinsă cu prada ascunsă în casă

0

O botoşăneancă în vârstă de 34 de ani a fost reţinută miercuri, 13 noiembrie a.c., de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Botoşani, după ce a lăsat-o pe o tânără fără bani.

Potrivit poliţiştilor, furtul a avut loc miercurea trecută, pe 6 noiembrie a.c., în timp ce o tânără în vârstă de 26 de ani, din comuna Corni, a venit în municipiu să schimbe câţiva euro la o casă de schimb valutar. Din câte se pare, femeia a pus ochii pe ea şi a urmărit-o, iar în momentul în care tânăra a ajuns în staţia de transport în comun de lângă Piaţa centrală, a profitat de neatenţia victimei, şi i-a furat din buzunarul rucsacului pe care îl purta portofelul în care avea 300 euro, 945 lei şi documentele personale.

Poliţiştii au efectuat mai multe investigaţii, iar miercuri, în baza probelor obţinute şi a unui mandat de percheziţie domiciliară emis de Judecătoria Botoşani, anchetatorii au descins la locuinţa hoaţei. Femeia nu se aştepta la un asemenea deznodământ pentru că nu a mai avut timp să reacţioneze. În urma percheziţiei, poliţiştii au găsit în casă sumele de bani sustrase, dar şi documentele de identitate ale victimei, prejudiciul fiind recuperat în totalitate.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, hoţomanca urmând să fie prezentată instanţei de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Deja ai votat!
se încarcă...