Teatrul „Mihai Eminescu” reia cel mai de succes spectacol al său (video)

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teatrul „Mihai Eminescu” reia unul dintre spectacolele sale de referință, cu care a surclasat chiar și o montare similară pusă în scenă de Teatrul Național București. Este vorba de spectacolul „Ivan Turbincă”, pusă în scenă în regia lui Ion Sapdaru.

E un spectacol care, pe de o parte a avut o vreme de glorie, pe care a avut-o doar la Botoșani, deși s-a mai jucat într-o montare destul de apropiată și la Naționalul din București, dar adevărata glorie a fost la Botoșani. A fost inițial cu Daniel Badale, un actor al nostru… În momentul în care lumea teatrului de la București l-a văzut cu Ivan Turbincă, a fost numaidecât cooptat în trupa Teatrului Național. Un spectacol cu totul deosebit. Nu pot să uit muzica lui Constantin Lupu. Nu a fost teatru în țara românească și în final să nu fim întrebați de coloana sonoră, care este vechea muzică klezmer, specifică zonei noastre, o muzică absolut încântătoare. Jocul, filosofia spectacolului, ritmul lui au fost cu totul și cu totul deosebit și va fi în continuare în noua alcătuire”, a declarat Traian Apetrei.
Rolul principal a fost preluat după plecarea lui Daniel Badale de Bogdan Horga, care-l pune și el magistral în scenă pe Ivan. Din această cauză, directorul teatrului speră ca succesul spectacolului să nu-l lase din nou fără un actor important.
„Nu știu dacă îl vom pierde, să-l ia alt teatru din nou. Este important să oferim publicului spectacole care să aibă și ritm și un mesaj, să procure și plăcere, dar să arate și parcursul nostru de pe fața pământului”, a conchis Traian Apetrei.

Repetițiile spectacolului se vor relua odată cu revenirea lui Sapdaru la Botoșani, iar piesa se va juca începând cu prima lună anului viitor.

Deja ai votat!
se încarcă...