Liberalii au anunțat numele viitorului prefect (video)

0

Dan Nechifor va fi următorul prefect al județului Botoșani. Anunțul a fost făcut vineri, 15 noiembrie, de către liderul PNL Botoșani, Costel Șoptică, în cadrul unei conferințe de presă. Acesta nu a dorit însă să facă public numele viitorului subprefect, afirmând doar că sunt „două-trei” persoane luate în calcul. „Am luat în discuție nominalizarea domnului Dan Nechifor. Este opțiunea care a rezultat din urma discutării mai multor propuneri. Și vreau să vă spun că și în continuare acest lucru este deschis… Este o propunere, intră în verificări. Sunt proceduri care aparțin Ministerului de Interne”, a declarat Costel Șoptică. Deși, pe surse, s-a aflat că viitorul subprefect va fi Narcis Drescanu, director adjunct în cadrul Casei de Pensii, Costel Șoptică a susținut că aici lucrurile nu au fost tranșate: „Pentru funcția de subprefect sunt discuții. Sunt mai multe persoane care au aplicat și nu pot să vă spun numele”.

Liderul PNL nu s-a mai grăbit așa cum a făcut-o după ce moțiunea de cenzură a liberalilor împotriva Cabinetului Dăncilă a trecut, când anunța că prefecții și subprefecții vor fi schimbați până în alegeri. Acum, Șoptică susține că și turul II va fi organizat de actualii șefi din prefecturi. „Nu se vor face schimbări până după turul al doilea”, a mai spus liderul PNL, care a arătat și că Prefecturile nu vor fi mutate la Ministerul Dezvoltării așa cum afirmau liderii partidului, și că vor rămâne pe moment la Ministerul de Interne, după care vor fi transferate în subordinea Secretariatului General al Guvernului (SGG). „Ceea ce vă pot spune, în urma discuțiilor avute la București, într-o manieră foarte directă, … deocamdată, prefecții vor rămâne la Ministerul de Interne, pentru că ar fi fost foarte complicat de trecut la Ministerul Dezvoltării și probabil că vor ajunge sub Secretariatul General al Guvernului”, a conchis Șoptică.

Dan Nechifor a mai fost prefect al județului Botoșani în perioada 18 februarie 2016 – 30 martie 2017. În prezent el este director executiv servicii interne în cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Iași.

Deja ai votat!
se încarcă...