Şapte liceeni vor primi Bursa “Profesor Doctor Constantin Manolache” (video)

0
dav

Şapte liceeni botoşăneni cu rezultate deosebite în activitatea şcolară şi extraşcolară vor primi în acest an şcolar Bursa „Profesor Doctor Cosntantin Manolache”. Această bursă este acordată anual de către Clubul Rotary Botoşani, în cadrul proiectului „Ajută un copil să înveţe!”. În urma evaluării dosarelor aplicanţilor, s-a stabilit ca bursa să fie acordată următorilor elevi:

Răzvan Politic, clasa a XI-a, Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”

Valentina Simona Crauciuc, clasa a XI-a, Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”

Fabio Roberto Gorghi, clasa a X-a, Liceul Teoretic „Grigore Antipa” Botoşani

Daniel Malanca, clasa a IX-a, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”

Samuel Viziteu, clasa a X-a, Colegiul Economic „Octav Onicescu”

Larisa Florina Pînzariu, clasa a XII-a, Colegiul Economic „Octav Onicescu”

Raluca Valentina Andronic, clasa a XII-a, Colegiul Economic „Octav Onicescu”.

„Bursele poartă numele distinsului nostru coleg, profesor doctor  Constantin Manolache, personalitate cu o carieră didactică deosebită, dascăl ce a iniţiat în tainele cărţilor generaţii şi generaţii de elevi. În memoria sa, Rotary Club a hotărât ca bursele de studiu, acordate începând cu anul şcolar 2014 – 2015, să-i poarte numele, în semn de preţuire, de respect dar şi ca model de urmat pentru generaţiile următoare”, a declarat Daniel Bucatariu, preşedintele Clubului Rotary. Fiecare licean va primi o bursă în cuantul de 6000 de lei pe an.

Elevii bursieri au fost prezentaţi astăzi în cadrul unei festivităţi care a avut loc la Inspectoratul Şcolar Judeţean. Alături de elevi, la festivitate au participat şi câteva cadre care îi îndrumă pe calea performanţei. Elevii bursieri au declarat că secretul succesului stă în multă muncă, pasiune şi pregătire temeinică.

Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, a arătat că elevii bursieri merită mulţumiri şi aprecieri pentru activitatea lor, pentru modul în care se prezintă la concursurile şi olimpiadele la care participă. „Să aveţi încredere în continuare, în tot ceea ce faceţi, să aveţi încredere în şcoală şi în profesorii voştri pentru că, cu siguranţă, veţi învăţa lucruri importante pentru cariera voastră, pentru viaţa voastră. Am văzut aici şi copii de clasa a XII-a, vă aşteaptă un an mai greu, dar sunt convins că veţi reuşi şi sfatul meu este să faceţi alegerea cea mai corectă, raportată la competenţele şi calităţile voastre. Cadrelor didactice mii de mulţumiri pentru tot ceea ce faceţi cu aceşti copii. Ştim că performanţa nu se obţine doar la orele de curs, implică foarte multe ore de pregătire suplimentară şi vă mulţumim că sunteţi alături de ei, că-i încurajaţi”, a declarat Gabriel Hârtie. Oficialul le-a mulţumit şi părinţilor elevilor bursieri, dar şi reprezentanţilor Clubului Rotary cărora le-a dorit cât mai multe ediţii de acordare a acestor burse şi cât mai mulţi copii stimulaţi.

Prezentă la festivitate, Rodica Mighiu, inspector şcolar i-a felicitat pe elevi, arătând cu aceştia sunt implicaţi şi în proiecte europene din domeniul educaţiei.

dav
sdr
dav
Deja ai votat!
se încarcă...