Şef nou la IPJ Botoşani detaşat de la Caraş Severin

0

Actualul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Caraş Severin ar putea prelua conducerea IPJ Botoşani. Este vorba de comisarul şef Viorel Avram, care a fost detaşat la Botoşani în urma unui ordin semnat de ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, originar tot din judeţul Caraş Severin. Numirea ar urma să intre în vigoare începând de mâine, doar că ofiţerul s-ar afla în concediu medical şi ar fi depus cererea de pensionare începând cu ianuarie 2020.

Detaşarea lui Viorel Avram la Botoşani vine în contextul în care ministrul Afacerilor Interne a declarat la începutul acestei săptămâni că are în vizor situaţia unui inspectorat politizat de către conducătorul acesteia, vorbind chiar de posibilitatea ca cel care a condus instituţia MAI-ului să fi realizat şi acte de poliţie politică, instituţia luată în colimator fiind tocmai IPJ Caraş Severin.

În schimb, situaţia de la nivelul IPJ Botoşani a fost cu totul specială. Astfel, după pensionarea comisarului şef Viorel Şerbănoiu, din echipa managerială a mai rămas doar comisarul Cătălin Ilaşcu, adjunct al inspectorului şef, care a ajuns să asigure conducerea instiţuţiei de unul singur. Pentru a rezolva situaţia de aici, conducerea MAI l-a împuternicit pe cea de a doua funcţie de adjunct rămasă vacantă pe fostul şef al Poliţiei municipiului Iaşi, comisarul şef Adrian Stoian, care a asigurat timp de două săptămâni şi atribuţiile de inspector şef.

Deja ai votat!
se încarcă...