Încătușat, condamnat și obligat să-i plătească daune unui polițist

0

Un tânăr din Flămânzi, care i-a înjurat pe polițiști și a lovit un agent chiar în autospeciala Ministerului Afacerilor Interne (MAI), după ce a condus fără permis și a comis un accident rutier la beție, a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Botoșani la un an și șapte luni de închisoare. Deși a fost vorba de trei infracțiuni – conducere fără permis, conducere sub influența băuturilor alcoolice și ultraj, instanța a dispus suspendarea executării pedepsei și i-a stabilit tânărului un termen de supraveghere timp de trei ani. În acest interval, Mihai Marian Onofriciuc va trebui să respecte o serie de măsuri stabilite de magistrați și a fost obligat să pesteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria oraşului Flămânzi, pe o perioadă de 60 de zile. Instanța i-a atras atenția că nerespectarea obligațiilor cu rea credință atrage revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere și implicit executarea pedepsei în regim de detenție. Totodată, Mihai Marian Onofriciuc va trebui să-i plătească unui agent de poliție daune morale de 5.000 de lei. Pronunțată astăzi, sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava.

Scenele care au dus la aceste deznodământ s-au petrecut pe 30 mai 2018, când poliţiştii oraşului Flămânzi au observat în dreptul unei locuinţe un autoturism care prezenta avarii la partea din faţă. Lângă mașină au fost găsiți patru tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, toţi din oraşul Flămânzi, iar în urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit că autoturismul a fost condus de Mihai Marian Onofriciuc, atunci în vârstă de 18 ani, care nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, când polițiștii l-au verificat pe tânăr cu etilotestul, aparatul a indicat o îmbibație de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii i-au adus la cunoştinţă că urmează să fie dus la spital pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei și l-au băgat în autospeciala de poliţie, dar ce a urmat a întrecut orice închipuire. Când s-a văzut în interior, individul a început să lovească cu picioarele în bancheta autovehiculului, după care l-a lovit pe unul dintre agenţi. În tot acest timp, tânărul a proferat invective şi ameninţări la adresa polițiștilor, motiv pentru care cei din echipajul de poliție au fost nevoiți să-l încătușeze.

Adus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean, Mihai Marian Onofriciuc a fost reținut pentru 24 de ore și prezentat instanței de judecată, magistrații dispunând plasarea lui în arest la domiciliu, măsură care a fost menținută până pe 6 septembrie 2018.

Deja ai votat!
se încarcă...