Coşmar la prima zăpadă din cauza cauciucurilor de vară

0

Prima zăpadă consistentă din această iarnă a adus și primul accident. Două mașini s-au ciocnit pe drumul județean care leagă orașul Săveni de comuna Drăgușeni.

Accidentul a avut loc pe raza localității Podriga, pe fondul drumului acoperit cu zăpadă. Un autoturism a derapat și intrat pe contrasens, lovindu-se cu partea din stânga într-o autoutitilitară. După impact, autoutilitara a ieșit de pe partea carosabilă, însă din fericire nu au fost victime, şoferul vinovat având, însă, cauciucuri de vară.

Circulația se desfășoară în condiții de iarnă pe toate drumurile județene și naționale din Botoșani, după prima ninsoare consistentă.

Pe drumul Botoșani- Săveni circulația este îngreunată, în special în rampe, din cauza mașinilor care nu sunt echipate corespunzător pentru iarnă, cu anvelope potrivite.

Circulația este îngreunată, de asemenea, pe drumul Dorohoi- Darabani, pe raza localității Lișna, acolo unde un tir cu cauciucuri de vară nu mai poate înainta într-o rampă, spre Darabani, ocupând banda de urcare.

Pe drumurile naționale se acționează, luni seară, cu 19 utilaje de deszăpezire.

De altfel, poliţiştii au emis avertizări pentru şoferi în seara zilei de luni. Avand in vedere conditiile meteorologice si caderile de precipitatii sub forma de zapada, politistii botosaneni recomanda tuturor conducatorilor auto sa circule cu prudenta.

Utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Politistii va recomanda sa va planificati din timp calatoriile, sa va interesati de conditiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmeaza sa il parcurgeti si sa verificati starea autovehiculului.

Daca partea carosabila este umeda sau acoperita de zapada ori polei trebuie sa circulati cu o viteza care sa permita oprirea in siguranta, avand in vedere ca distanta de franare in astfel de conditii este mult mai mare.
Folositi cu precadere frana de motor atunci cand rulati pe un carosabil alunecos.
Pastrati o distanta suficienta fata de vehiculul care ruleaza pe aceeasi directie, pentru a putea opri in conditii de siguranta.

Curatati in permanenta farurile , blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta si geamurile laterale ale autovehiculului, asigurati buna functionare a stergatoarelor si folositi corespunzator instalatia de ventilatie-climatizare.
Respectati indicatiile politistilor rutieri aflati in trafic!

Deja ai votat!
se încarcă...