spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTCoşmar la prima zăpadă din cauza cauciucurilor de vară

Coşmar la prima zăpadă din cauza cauciucurilor de vară

Prima zăpadă consistentă din această iarnă a adus și primul accident. Două mașini s-au ciocnit pe drumul județean care leagă orașul Săveni de comuna Drăgușeni.

Accidentul a avut loc pe raza localității Podriga, pe fondul drumului acoperit cu zăpadă. Un autoturism a derapat și intrat pe contrasens, lovindu-se cu partea din stânga într-o autoutitilitară. După impact, autoutilitara a ieșit de pe partea carosabilă, însă din fericire nu au fost victime, şoferul vinovat având, însă, cauciucuri de vară.

Circulația se desfășoară în condiții de iarnă pe toate drumurile județene și naționale din Botoșani, după prima ninsoare consistentă.

Pe drumul Botoșani- Săveni circulația este îngreunată, în special în rampe, din cauza mașinilor care nu sunt echipate corespunzător pentru iarnă, cu anvelope potrivite.

Circulația este îngreunată, de asemenea, pe drumul Dorohoi- Darabani, pe raza localității Lișna, acolo unde un tir cu cauciucuri de vară nu mai poate înainta într-o rampă, spre Darabani, ocupând banda de urcare.

Pe drumurile naționale se acționează, luni seară, cu 19 utilaje de deszăpezire.

De altfel, poliţiştii au emis avertizări pentru şoferi în seara zilei de luni. Avand in vedere conditiile meteorologice si caderile de precipitatii sub forma de zapada, politistii botosaneni recomanda tuturor conducatorilor auto sa circule cu prudenta.

Utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Politistii va recomanda sa va planificati din timp calatoriile, sa va interesati de conditiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmeaza sa il parcurgeti si sa verificati starea autovehiculului.

Daca partea carosabila este umeda sau acoperita de zapada ori polei trebuie sa circulati cu o viteza care sa permita oprirea in siguranta, avand in vedere ca distanta de franare in astfel de conditii este mult mai mare.
Folositi cu precadere frana de motor atunci cand rulati pe un carosabil alunecos.
Pastrati o distanta suficienta fata de vehiculul care ruleaza pe aceeasi directie, pentru a putea opri in conditii de siguranta.

Curatati in permanenta farurile , blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta si geamurile laterale ale autovehiculului, asigurati buna functionare a stergatoarelor si folositi corespunzator instalatia de ventilatie-climatizare.
Respectati indicatiile politistilor rutieri aflati in trafic!

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
13.7 ° C
14.3 °
13.6 °
48 %
3.3kmh
93 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...