Sfaturi de la polițiști pentru șoferii care pleacă la drum

0

Având în vedere condițiile meteorologice și ninsorile abundente prognozate pentru intervalul următor, polițiștii botoșăneni recomandă uturor conducătorilor auto să circule cu prudență.

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulaăpe drumuri acoperite cu zăpadă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Polițiștii vă recomandă să vă planificați din timp călătoriile, să vă interesați de condițiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgeți și să verificați starea autovehiculului.

Dacă partea carosabilă este umedă sau acoperită cu zăpadă ori polei, trebuie să circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, având în vedere că distanța de frânare în astfel de condiții este mult mai mare.

Folosiți cu precădere frâna de motor atunci când rulați pe un carosabil alunecos.

Păstrați o distanța suficientă față de vehiculul care rulează pe aceeași direcție, pentru a putea opri în condiții de siguranță.

Curățați în permanență farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta și geamurile laterale ale autovehiculului, asigurați buna funcționare a ștergătoarelor și folosiți corespunzător instalația de ventilație-climatizare.

Respectați indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic!

Deja ai votat!
se încarcă...