Moarte cumplită la 42 de ani

0

Moarte cumplită pentru un bărbat de 42 de ani din Botoşani. Acesta a fost găsit marţi dimineaţă căzut în pragul casei sale, din localitatea Stânceşti, fără suflare. Bărbatul era îngheţat de frig, jumătate de corp fiind în casă şi cealaltă jumătate afară. Descoperirea cumplită a fost făcută chiar de mama bărbatului, care l-a descoperit pe acesta la primele ore ale dimineţii.

Femeia a apelat serviciul 112, cerând ajutorul cadrelor medicale. La faţa locului a plecat mai întâi o ambulanţă cu asistent, după care a fost cerut şi ajutorul medicului, din cauza stării în care era bărbatul. „Pacientul a fost găsit în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă. Au fost începute imediat manevrele de resuscitare şi continuate până la Urgenţe, unde a fost predat colegilor specialişti”, a precizat medicul Cătălina Duhaniuc, medic din cadrul SJA Botoşani.

Temperatura corpului bărbatului era atât de scăzută încât abia după câteva zeci de minute termometrele din Urgenţe au înregistrat 18 grade Celsius. Din acest motiv, cadrele medicale au făcut o sesiune maraton de resuscitare, care a durat mai bine de şase ore, timp în care se creştea şi temperatura corporală. Din păcate, însă, nu s-a mai putut face nimic, fiind constatat decesul acestuia.

Medicii legişti urmează să efectueze o necropsie pentru a stabili cu exactitate cauzele decesului, potrivit rudelor bărbatul acuzând dureri în piept în urmă cu două zile, acesta nefiind cunoscut ca un consumator înrăit de băuturi alcoolice.

Hipotermiile moderate (de la 35 la 32°C) sunt însoţite de frisoane intense (mijloc de apărare a organismului de producerea de căldură), grave (de la 32 la 26°C) şi majore (sub 26°C) însoţite de tulburări ale stării de conştienţă (chiar comă), depresie respiratorie, încetinire a frecvenţei cardiace şi de o scădere progresivă a presiunii arteriale cu diminuarea debitului cardiac.

Deja ai votat!
se încarcă...