Salvatori elogiați de taximetriști (video)

0

Salvatorii taximetristului înjunghiat în gât au primit mulţumiri de la reprezentanţii Camerei Taximetiştilor (CT) din Botoşani.

Printr-o scrisoare semnată de directorul CT, Iulian Bauer, cadrele medicale, pompierii şi poliţiştii, cei care au intervenit pentru salvarea bărbatului aflat în stare în stare critică, au primit mulţumiri din partea reprezentanţilor acestei bresle. „Doresc să aduc toate mulţumirile mele şi ale taximetriştilor din Botoşani pentru felul în care a fost gestionat incidentul din seara zilei de 23 noiembrie 2019, în special Serviciului UPU şi a întregului personal care a asigurat garda în acea seară, care au acţionat cu promptitudine şi au salvat viaţa acelui taximetrist. Aveţi stima şi respectul nostru”, se arată în scrisoarea de mulţumire trimisă de către Camera Taximetriştilor Spitalului Judeţean.

Scrisori asemănătoare a fost trimise către Poliţie şi ISU, salvarea rapidă a taximetristului de către echipajul SMURD find posibilă şi datorită unei patrule de poliţie care se afla în zonă şi a putut limita gravitatea atacului. Agenții de poliție Cătălin Moruzi și Cătălin Dornean au intervenit imediat și l-au prins pe făptaș și în același timp au chemat cadrele medicale pentru ca victima să fie dusă la spital.

Un echipaj SMURD format din medicul specialist în urgenţe Simona Gheorghiu, asistentul Camelia Caliniuc şi plutonierii Valentin Ciubotariu şi Ionuţ Grigoraş i-au acordat bărbatului primul ajutor, după care l-au transportat imediat pe bărbat la Urgenţe. Acesta a fost imediat supus unei operaţii complexe efectuată de medicul specialist în chirurgie maxilo-facială Adrian Dondaş, chemat de către personalul de gardă de acasă, ulterior fiind internat pe secţia de reanimare, starea lui fiind în prezent stabilă.

Atacul năucitor a avut loc, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe strada Petru Rareş, când taximetristul a fost înjunghiat în gât de clientul de pe bancheta din spate a maşinii. Ulterior, atacatorul a fost prins de poliţişti, în prezent fiind arestat sub acuzaţia de tentativă de omor.

Deja ai votat!
se încarcă...