Bani pentru locuințe sociale dați de guvern

0

Două localități din județul Botoșani au primit bani de la Guvern pentru a construi locuințe sociale. Este vorba de municipiul Dorohoi și de comuna Mihăileni, care împreună vor primi aproximativ 440.000 de lei, după ce Ion Ştefan, noul ministru al Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, a semnat ordinul pentru aprobarea alocărilor actualizate, finanţarea în continuare a obiectivelor de investiţii cuprinse în programul de locuinţe sociale şi de necesitate. „După cum am spus în repetate rânduri, este esenţial pentru un mediu economic sănătos şi pentru stabilitatea financiară a autorităţilor publice locale să facem toate diligenţele şi să achităm facturile depuse pentru lucrările şi investiţiile făcute prin programele coordonate de minister, pentru a ajuta beneficiarii programelor care se derulează cu fonduri din bugetul de stat să-şi continue şi să finalizeze investiţiile demarate”, a subliniat ministrul Ion Ştefan.

În județul Botoșani, la Forohoi vor ajunge cei mai mulți bani și anume 350.000 de lei. Potrivit primarului Dorin Alexandrescu, banii sunt folosiți în două proiecte. „Avem un proiect cu 16 case unifamiliale pe pămân în Dumbrava Roșie și un proiect cu 16 apartamente pe strada Cercetaș Știubianu. În lunile octombrie-noiembrie abia s-au semnat contractele de lucrări, care vor continua și anul viitor”, a declarat primarului Dorohoiului, adăugând că investiția totală se ridică la aproximativ cinci milioane de lei.

 

Bloc început de comuniști la Mihăileni

 

Comuna Mihăileni a primit 82.632 lei, bani cu care se intenționează reabilitarea unei clădiri din centrul localității, care a rămas în stadiul de construcție „la roșu” încă din vremea comuniștilor. Ea a fost începută în 1983 ți era destinată inginerilor care ar fi trebuit să muncească la șantierul barajului de la Rogojești. „Este în centul localității și trebuie să facem ceva cu ea. Vrem să facem 12 locuințe, 11 apartamente cu două-trei camere și o garsonieră. Proiectul este în fază de licitație, iar anul acesta, cu banii de acum, cred că ne ridicăm la vreo 200.000 de lei”, a declarat primarul Laurențiu Brabacariu, subliniind că plata întregii documentații a căzut în sarcina comunei. Acesta susține că intenționează să vadă dacă legislația îi permite ca destinația a două dintre aceste locuințe să fie schimbată, printr-o hotărâre de consiliul local, din locuințe sociale în locuințe pentru tinerii specialiști care fac naveta în comună.

Pe lângă cele două localități din Botoșani, cu aceeași ocazie, guvernul a alocat bani și pentru alte cinci localități, valoare totală fiind de trei milioane de lei.

Deja ai votat!
se încarcă...