Municipalitatea botoşăneană, în competiţie pentru marele premiu la Gala AMR

0

Cătălin Flutur, primarul municipiului, va fi prezent în această seară, începând cu ora 18.00, la Gala AMR (Asociaţia Municipiilor din România – n.r.), care se desfăşoară sub înaltul patronaj şi în prezenţa Preşedintelui României, premierului şi a mai multor miniştri.

Municipiul Botoşani este membru AMR, încă de la înfiinţarea acestei structuri. AMR a fost constituită în vederea promovării intereselor comune ale autorităților administrației publice locale pentru soluționarea și gestionarea nevoilor publice în numele și pentru interesul colectivităților locale.

Pentru îndeplinirea acestui rol asumat de către municipiile din România, AMR a organizat „Gala AMR”, aflată anul acesta la a III-a ediţie, care să pună în evidență excelența în diverse domenii pentru administrația publică locală, să contribuie la stimularea performanței și la schimbul de bune practici într-o serie de domenii de importanță deosebită pentru administrația publică locală.

Aceste domenii sunt: Educație, Sănătate și Asistență socială, Transport public și mobilitate, Protecția mediului și gestionarea eficientă a deșeurilor, Regenerarea urbană a spațiilor publice,  Promovarea culturală, turistică și sportivă, Eficiență energetică, Digitalizare / Smart City, Guvernarea locală participativă, Promovarea și susținerea antreprenoriatului.

Potrivit edilului, municipiul Botoşani a aplicat anul acesta, la domeniul (6) Excelență în Promovarea culturală, turistică și sportivă, cu prezentarea Parcului de Agrement Turistic şi Sportiv „Cornişa”.

Procedura este următoarea: aplicațiile vor fi analizate pentru fiecare categorie de premiu de către un juriu compus din reprezentanți ai mediului academic și sectorului non-guvernamental. Juriul va evalua aplicațiile pe baza unei grile specifice fiecărei categorii de premii, va analiza propunerile primite și va realiza nominalizările, respectiv câte trei municipii pentru fiecare din categoriile de premii.

Pentru a stabili câștigătorul fiecărei categorii juriul va acorda un număr maxim de 100 de puncte pentru fiecare criteriu. Municipiul care va avea valoarea cea mai mare (V1) va primi punctajul maxim de 100 de puncte (N1).

„Sper din tot sufletul că voi veni acasă cu un rezultat frumos pentru Botoșani!”, a transmis Cătălin Flutur.

Deja ai votat!
se încarcă...