Tensiunea mocnește în PSD

0

Liniștea pare să se fi așternut peste PSD după pierdea la scor a alegerilor prezidențiale, doar că aparențele înșeală.

Ieșirea publică a lui Răzvan Rotaru prin care a cerut demisia președintelui organizației municipale, Mihai Tincu, pentru rezultatele dezastruoase obținute în Botoșani, a fost urmată de ședințe tensionate la sediul PSD. Potrivit unor surse social-democrate, discuțiile dintre protagoniști s-au purtat pe tonuri ridicate, iar taberei Macaleți, care a cerut constant demisia lui Mihai Tincu, i s-au alăturat și politicieni din tabăra Federovici. Pe acest fond, Mihai Tincu a anunțat că intenționează să-și depună demisia pe 15 ianuarie, dar senatorul PSD Doina Federovici a cerut liniște în partid și lumea să aștepte semnalul de la nivel național. Asta, deoarece, la nivel central, se discută de două variante de organizare a congresului de pe 29 februarie 2020. Prima, cea a unui congres extraordinar, presupune organizarea de alegeri doar la nivel central, în timp ce varianta unui congres extraordinar ar presupune organizarea în perioada ianuarie-februarie de conferințe județene de alegeri în întreaga țară. În aceste condiții, conducerile actuale ale organizațiilor locale, fie ele județene, municipale, orășenești sau comunale, își vor depune mandatul, deschizându-se astfel calea pentru noi echipe de conducere. „Așa este și normal să se întâmple. Nu putem să continuăm cu aceeași oameni care au pierdut alegerile. Cei care ne-au adus în această situație trebuie să răspundă. Nu uitați că suntem cel mai mare partid și avem capacitatea să ne regenerăm”, a declarat un social-democrat botoșănean.
Imediat după pierderea alegerilor de către Viorica Dăncilă, deputatul PSD Răzvan Rotaru a cerut demisia lui Mihai Tincu, pe care-l acuză că nu a fost o zi în campania electorală, că nu a făcut nicio ședință cu șefii de organizații pentru stabilirea strategiilor de luptă politică. Poziția lui a fost susținută și de alți reprezentanți ai PSD, care au preferat însă să nu li se devoaleze încă identitatea.
„Nu mai poți face politică la vârsta asta. Ar trebui să-i lase locul lui Cosmin Andrei, dacă tot vom merge cu el în alegerile de la Primăria Botoșani. Politica ar trebui să facă cei mai tineri. PSD nu se poate reforma cu oameni ca Mihai Tincu”, a declarat un reprezentant al PSD.

Mihai Tincu nu a confirmat și nici nu a infirmat intenția de a demisiona, susținând că atunci când va lua vreo decizie asupra acestui aspect o va face publică. De asemenea, președintele PSD Botoșani, senatorul Doina Federovici a declarat că orice decizie se va lua, aceasta trebuie să se facă în forurile statutare ale partidului după ce se vor finaliza toate analizele interne.

Deja ai votat!
se încarcă...