Agresorul sexual lăsat LIBER printre victime! Alte două femei au avut probleme (video)

0

Alte două femei au reclamat faptul că au fost acostate de căte tânărul acuzat de agresiune sexuală într-un lift din centrul oraşului.

O tânără de 16 ani a povestit că bărbatul ar fi avut un comportament ciudat şi a încercat să o agreseze, însă a reuşit să fugă de el. La fel s-a întâmplat şi cu o altă femeie, care vineri la amiază se întorcea de la serviciu şi a fost nevoită să o ia la fugă, cu acelaşi tânăr în spatele ei. „A venit în spatele meu pe stradă şi a început să îmi adreseze cuvinte obsecene. Eu am luat-o la fugă, iar el a început să alerge după mine. Am văzut o doamnă într-o maşină, i-am bătut în geam, iar aceasta a ieşit din maşină, iar el s-a oprit şi urmărea de după un bloc”, a povestit una din femei, care a avut curaj să meargă la Poliţie abia după ce tânărul fusese arestat.

Aceasta a fost chiar una din cele care a contribuit la postarea pozei bărbatului pe o reţea de socializare, după ce l-a revăzut în ziua următaore pe agresor, când era împreună cu o prietenă de-a ei. „Eram în apropiere de Pietonal, în spate, pe o străduţă. Eu am ieşit de la serviciu şi eram cu o colegă, care a avut de a face cu el cu o zi înainte. Când l-a văzut mi-a spus că el e cel care cu o zi înainte se luase de ea pe stradă şi a ameninţat-o că o omoară, că o violează. Am apucat să îi fac trei poze, iar el a început să vină spre noi. Noroc că era un domn în zonă şi ne-a lăsat în pace. Am primit multe mesaje de la doamne care au spus că au păţit şi ele la fel”, a spus femeia care a postat pe o reţea de socializare poza agresorului, stârnind un val de mesaje şi distribuiri care au ajutat la prinderea rapidă a acestuia.

Legislaţia destul de permisivă a făcut ca magistraţii botoşăneni să decidă ca tânărul să fie cercetat în stare de libertate, sub control judiciar, astfel că ieri, pe holurile Poliţiei, una din femeile care au fost audiate de poliţişti după ce a fost ameninţată de acesta, s-a întâlnit chiar cu el pe holurile instituţiei. „Nu mi se pare normal, pentru victime, ca el să fie cercetat în libertate. Aşa, ce curaj să mai aibă să facă plângere la Poliţie? După ce a fost postată poza mai multe doamne au spus că ar fi fost şi ele ameninţate şi urmărite de el”, a povestit o femeie.

În prezent, tânărul se află sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, una din condiţii fiind chiar de a se prezenta zilnic la Poliţie. „Tânărul trebuie să respecte obligațiile impuse de măsura controlului judiciar, în caz contrar aceasta se poate inlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Polițiștii îi vor monitoriza activitatea și vor verifica periodic respectarea obligațiilor legale de către acesta”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Deja ai votat!
se încarcă...