Supărare în Piaţa Centrală. Mai mulţi comercianţi se tem că vor rămâne fără tarabe

0

Mai mulţi comercianţi din Piaţa Centrală s-au prezentat astăzi la viceprimarul Cosmin Andrei, supăraţi că reconfigurarea pieţei îi va lăsa fără tarabe. Ei au spus că, din câte au auzit, vor fi organizate licitații pentru amplasarea unor chioșcuri, lângă Halei de Carne, dinspre Pietonalul Transilvaniei, lucru ce ar duce la scoaterea din zonă a mai multor tarabe. Afectaţi ar fi 15 comercianţi.

„Avem fiecare închiriată câte o masă acolo. Anul trecut s-a făcut un chioșc fără să știm nimic. Și ne-am trezit fără vreo trei – patru mese, care s-au scos. Anul acesta se aude că va fi aceeași problemă. Un chioșc care se va pune, în zona florilor. Și obligat o să iasă iar câteva mese de acolo. De la Urban Serv ni se spune că vor rămâne mesele acolo, pe care noi le-am plătit toată iarna, chiar dacă nu le-am folosit” a declarat un comerciant.

Cosmin Andrei le-a spus celor care au venit astăzi la primărie că are informaţii în legătură cu intenţia de reconfigurare a Pieței Centrale, prin amplasarea mai multor chioșcuri, acolo unde micii comercianți își vând marfa.

„Plătesc aceste tarabe și în sezonul rece, chiar dacă nu le folosesc, tocmai pentru a avea o continuitate și li se pare incorect ca să fie o modificare a amplasamentelor. Își văd interesele afectate, le-am dat dreptate și sunt de acord cu punctul dumnealor de vedere și le-am promis că îi susțin în acest demers pentru a păstra configurația actuală în Piața Centrală, în zona intrării de pe Pietonalul Transilvaniei”, a spus Cosmin Andrei.

Edilul le-a promis comercianţilor că-i sprijină în demersul lor. „Le voi transmite foarte ferm să înceteze cu acest demers și să lase situația existentă”, le-a spus viceprimarul comercianţilor, dând asigurări că va avea o discuţie cu conducerea societăţii Urban Serv.

Deja ai votat!
se încarcă...