vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTBărbatul care și-a incendiat iubita acuzat de tentativă de omor (video)

Bărbatul care și-a incendiat iubita acuzat de tentativă de omor (video)

Cei doi concubini arși, din Vorona, au ajuns în stare gravă la Iaşi, după ce au suferit arsuri grave după o ceartă conjugală.

Incidentul extrem de grav a avut loc miercuri seară în comuna Vorona. Bărbatul de 50 de ani i-a dat foc concubinei de teamă ca aceasta să nu îl părăsească. Vecinii spun că în urmă cu câţiva ani bărbatul a divorţat şi s-a mutat în casa mamei lui. De aproape un an a legat o relaţie de prietenie cu femeia de 43 de ani şi s-au mutat împreună. În ultima perioadă însă, între aceştia au apărut scandaluri, iar femeia a decis să se despartă. Miercuri seară s-a dus să îşi ia lucrurile, fără a bănui vreun moment prin ce avea să treacă. Supărat că nu găseşte înţelegere şi că femeia de 43 de ani nu vrea să rămână lângă el, bărbatul a incendiat-o. Ea a reuşit să iasă din casă şi să ceară ajutor. Din întâmplare, o vecină scotea apă din fântână şi a reuşit să stingă hainele în flăcări. „Ea a vrut sa rupă relaţia cu el şi să îşi ia bagajul. El i-a spus: Nu rămâi la mine, dar nici la altul nu te duci. Ne omorâm amândoi în casă. Aşa a povestit ea lângă gard. Ea a mai spus că a dat cu piciorul în uşă şi a ieşit cu hainele în flăcări”, a spus o vecină a femeii.

În timp ce vecinii îi acordau primul ajutor femeii, bărbatul a ieşit şi el din casă cu hainele în flăcări, iar într-una dintre camere începuseră să ardă haine şi o parte din mobilier. Speriaţi, oamenii din zona au sunat la 112 pentru ajutor. Ulterior, casa în care a avut loc incidentul a fost cuprinsă de flăcări.

La locul incidentului au ajuns pompierii pentru a stinge focul care a cuprins casa, dar și două ambulanțe cu medic, pentru a le acorda îngrijiri ambilor răniți. Cei doi au ajuns la Urgențe în stare gravă. “Femeia are arsuri pe o suprafață mare de corp, mâini, cap, spate și picior stâng, în timp ce bărbatul este în stare mai gravă, având afectate căile aeriene, cu arsuri pe torace, abdomen, față și mâini”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD.
După ce au fost stabilizaţi la spital, cei doi concubini au fost trimiși la Iași în cursul aceleiași nopți. Femeia de 43 de ani și concubinul ei de 50 de ani, de altfel cel care i-a și dat foc, au fost direcționați către centrul universitar cu două ambulanțe cu medic, din cauza stării grave în care erau. “Ambii pacienți au suferit arsuri de gradele II, III și IV pe mai mult de 40% din suprafața corpului. Ambii au fost sedați, intubați, toaletați în serviciul UPU, după care direcționați către Clinica de Arși din Iași”, a precizat medicul Daniela Amarande, din cadrul SJA Botoşani.

Cazul a intrat în atenția Poliției, care a demarat imediat o anchetă pentru a se stabili ce s-a întâmplat în minutele premergătoare incidentului. “La fața locului s-a deplasat echipă operativă din cadrul Serviciului de Investigții Criminale, pentru cercetarea și stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

Cele două persoane nu sunt cunoscute cu istoric din punctul de vedere al stărilor conflictuale sau altor situații de violență în familie. În schimb, bărbatul este în evidențe cu mai multe prezentări la Psihiatrie, pe fondul consumului de alcool, dar și a unor episoade depresive severe.


Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...