Amici anchetați în duet, după o plimbare cu mașina

0

Sâmbătă, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Ştefăneşti au depistat în trafic, pe raza satului Bădiuți (Ștefănești), un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din localitate. Verificările aveau să scoată la iveală că cel de la volan nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Ba mai mult, tânărul era sub influența băuturilor alcoolice, verificarea cu etilotestul indicând o îmbibație de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în autoturism se mai afla un tânăr de 21 de ani, care a recunoscut că este proprietarul autoturismului şi că l-a lăsat pe prietenul său să conducă, deşi cunoştea că nu posedă permis de conducere.

Un caz aproape identic s-a petrecut în noaptea de duminică spre luni, în Săveni. Aflați de serviciu, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Săveni au oprit în trafic, pe strada Alexandru Ioan Cuza din oraş, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani din comuna Drăguşeni. Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, autoturismul pe care îl conducea fiindu-i încredinţat de un alt tânăr de 25 de ani, pasager în autoturism, şi care cunoştea faptul că acesta nu posedă permis de conducere.

Prin urmare, polițiștii au deschis câte un dosar penal în cele două cazuri, amicii urmând să fie cercetați „în duet” pentru conducere fără permis, conducere sub influenţa alcoolului şi respectiv încredinţarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu deţine permis de conducere.

Deja ai votat!
se încarcă...