Aleșii nu au soluții pentru parcare la Spitalul Județean (video)

0

Lipsa locurilor de parcare la Spitalul Județean „Mavromati” și faptul că nu se întrezărește vreo speranță în viitorul apropiat au fost aduse în discuție de liderul consilierilor județeni liberali, Radu Anton, în cadrul ședinței extraordinare în care a fost aprobat bugetul județului. Acesta a remarcat că în proiectul de buget propus spre dezbaterea Consiliului Județean (CJ) nu sunt alocați bani pentru această investiție mai mult decât necesară, deși se vorbește de tot felul de demersuri în sensul găsirii unei soluții pentru înmulțirea locurilor de parcare de aproape un an.

N-am găsit nicio prevedere la rezolvarea problemei parcării de la Spitalul Județean. Spunea domnul vicepreședinte Birta că a declanșat o procedură de achiziționarea unui teren acolo. Nu e rezolvată! E un chin extraordinar pentru pacienții care îndrăznesc să vină, să fie aduși cu mașina la spital. Nevorbind, și nu vreau să fiu răutăcios, dar modul de a primi cetățeanul de rând botoșănean n-are altă calificare decât dispreț”, a declarat Radu Anton.

Replica a venit din partea vicepreședintelui CJ Dorin Birta. Acesta a precizat că lângă spital este un teren privat și că reprezentanții unității medicale poartă discuții cu acesta pentru a achiziționa la un preț cât mai bun terenul. „Se fac demersuri de către Spitalul Județean. Sunt discuţii cu acel proprietar. Interesul nostru este să achiziționăm acel teren, dar nu ține numai de noi. Nu putem arunca sume uriașe pe acest teren și se poartă discuții pentru a ajunge la un preț cât mai convenabil pentru noi, ca să aibă și eficiență investiția respectivă”, a spus Birta.

În schimb, unul dintre „veteranii” politicii locale, consilierul PSD Gheorghe Vâzdoagă, a luat în derâdere problemă ridicată de Radu Anton, care este una cu adevărat gravă și de o importanță uriașă pentru botoșăneni, numind-o puerilă. „A găsi nod în papură este extrem de ușor. Vii cu o anumită idee inoculată de alții. Eu de exemplu am nevoie de un copac în curtea Maternității ca să-mi țină umbră la bloc și pentru asta nu votez bugetul. Haideți să spunem: «domnule, nu votăm bugetul» sau «ne abținem» și să nu încercăm să găsim niște motivații care uneori sunt puerile”, a spus Vâzdoagă.

Mai trebuie spus că, la sfârșitul anului trecut, din puținul loc disponibil din curtea Spitalului Județean, au fost concesionați 62 de metri pătrați pentru ridicarea unui fast-food.

În vara anului trecut, problema lipsei locurilor de parcare din curtea Spitalului Județean a fost ridicată și de consilierul liberal Rodica Abăcioaei, care a propus și ca parcarea să fie taxată cu ora și nu cu tarif fix. Dorin Birta a cerut atunci conducerii spitalului să introducă plata cu ora, dar nu s-a făcut niciun pas nici în acest sens.

Deja ai votat!
se încarcă...