Mașină a vânătorilor mistuită de foc (video)

0

O mașină a Filialei Dorohoi a Asociației Județene Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Botoșani a fost mistuită de flăcări.

Doi paznici de vânătoare se aflau în patrulare pe fondurile vânătoare din zona comunelor Brăești și Văculești, unde în ultima perioadă s-au înregistrat mai multe cazuri de braconaj, când mașina le-a luat foc. Este vorba de un Land Rover Freelander, cu o vechime de opt-nouă ani. „Doi băieți erau în patrulare, când au simțit miros de fum. Au coborât, au ridicat capota și au încercat să stingă focul cu ajutorul stingătoarelor, dar nu au reușit. Noroc că au luat armele din mașină că aceasta s-a transformat într-o minge de foc. Au venit și pompierii, dar nu au mai putut salva nimic”, a declarat Cosmin Humelnicu, președintele AJVPS Botoșani. Acesta a mai spus că paguba se ridică la aproximativ șase mii de euro. „În acte mașina era evaluată la șase mii de euro. Era din 2011 sau 2012”, a mai precizat șeful vânătorilor botoșăneni.

Pierderea mașinii vine într-un context cum nu se poate mai prost pentru AJVPS Botoșani, de pe 15 martie începând perioada de prohibiție. „Ne cam dă peste cap toate planurile. Din trei mașini am rămas cu două și o să dăm în patrulare și mașina pe care o foloseam în mod curent în deplasări. Vom găsi o soluție, pentru că nu putem renunța la patrulări în această perioadă”, a mai spus Humelnicu.

Deja ai votat!
se încarcă...