Zeci de panouri publicitare din municipiul Botoşani vor fi dezafectate

0

Edilii botoşăneni vor să facă ordine în privinţa panourilor publicitare amplasate ilegal în municipiul Botoşani.

Poliţiştii locali din cadrul Biroului disciplina în construcții au făcut verificări pentru a-i identifica pe proprietarii panourilor publicitare amplasate ilegal pe domeniul public. În acest sens, au fost identificați cinci agenți economici care au amplasat 34 panouri publicitare cu nerespectarea prevederilor legale vizând amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate și hotărârea de Consiliu Municipal de aprobare a regulamentului local de publicitate.

Într-o primă etapă, agenţii economici au fost somaţi să dezafecteze panourile amplasate ilegal. La termenul limită s-a constatat că au fost dezafectate doar şase panouri. „Având în vedere că agenții economici nu s-au conformat măsurilor, se va proceda la dezafectarea pe cale administrativă a panourilor publicitare. Acţiunile pe această temă vor continua şi în perioada următoare pentru descurajarea ocupării excesive şi haotice a domeniului public cu mijloace publicitare”, se arată într-un comunicat de presă transmis de conducerea Poliţiei Locale.

Regulamentul local de publicitate a fost votat în noiembrie 2016 şi, potrivit reglementărilor, panourile de mari dimensiuni pentru publicitate urmau să fie ridicate din unele zone până pe 23 aprilie 2017, lucru care nu s-a întâmplat. Regulamentul include norme vizând mijloacele şi modul în care pot fi amplasate, menţinute, respectiv dezafectate toate mijloacele de publicitate din municipiu.

Deja ai votat!
se încarcă...