Monitorul de Botoşani citat în presa internaţională

0

Cele mai mari ziare de sport din Spania, dar şi unul din cele mai importante ziare online din Franţa, au acordat spaţii mari editoriale încăierării dintre rugbiştii români şi spanioli din clubul din Botoşani.

Atât cotidianul Marca, cât şi AS, citează Monitorul de Botoşani pentru a relata bătaia dintre cei şapte sportivi, patru români şi trei spanioli, care a avut loc sâmbătă noapte, la câteva ore distanţă după ce cele două echipe s-au întâlnit pe terenul de pe Municipalul din Botoşani.

Ambele cotidiane spaniolne, dar şi pagina web www.actu.fr citează Monitorul, un fapt mai puţin obişnuit în presa din ţara noastră, relatând că bătaia din club a fost aplanată de către personalul de pază, iar sportivii s-au oprit înainte ca totul să degenereze, însă doar după ce au fost folosite mai multe spray-uri iritant-lacrimogene pentru a-i potoli pe scandalagii.

Deşi nu au fost făcute plângeri oficiale, Poliţia Botoşani a deschis o ancetă pentru a stabili toate aspectele incidentului. „Ne-am sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție procedurală”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

Ziarul Marca a fost fondat în 1938, are sediul în Madrid şi are o medie de 2,5 milioane de cititori zilnic, fiind unul din cele mai citite ziare la nivel naţional şi cel mai bine vândut ziar de sport.

Ziarul AS a fost fondat în 1967, cu sediul, de asemenea, în Madrid, având o medie de 1,5 milioane de cititori zilnic.

+11 -2
se încarcă...