spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTPrimărie din județ afectată de coronavirus

Primărie din județ afectată de coronavirus

Primăria Vlădeni și-a restrâns la maxim activitatea cu publicul după ce o funcționară a intrat în izolare după ce a fost contact cu o persoană internată la Secția de Infecțioase a Spitalului Județean „Mavromati” cu suspiciunea de infectare cu Covid-19.

Situația a fost recunoscută de Robert George Babei, viceprimarul cu atribuții de primar al comunei Vlădeni. „Am restrâns la maxim activitatea cu publicul, iar personalul l-am împărțit în așa fel încât să nu fie toți odată la muncă. E vorba de astea două zile de astăzi (n.r. – miercuri) și mâine (n.r. – joi), pentru că vineri e zi liberă și după Paști vom vedea care va fi situația și ce măsuri se vor impune a se lua”, a spus Babei.

Potrivit acestuia funcționara Primăriei a mers și și-a externat fratele din spital și imediat s-a autoizolat la domiciliu. „De vinerea trecută s-a autoizolat la domiciliu. Acum nu știm nici dacă fratele dumneaei e pozitiv sau nu, pentru că, din câte am înțeles eu trebuia să i se repete testul. Pe ea au sunat-o de la DSP (n.r. – Direcția de Sănătate Publică) și i-au cerut să se izoleze la domiciliu. De atunci nu a mai venit la muncă”, a mai spus Robert Babei.

 

Și alte instituții publice au fost afectate

 

Situația de la Primăria Vlădeni nu este una singulară în județ. Un caz relativ similar s-a petrecut și la Direcția de Impozite și Taxe a Primăriei Botoșani, unde o angajată, care se ocupa de curățenie, a fost dusă la spital după ce a contactat temutul virus. Aici s-a oprit lucru vineri la prânz și toată ziua de luni, când DSP-ul a făcut anchetele epidemiologice în rândul salariaților, iar Primăria a dezinfectat întregul sediu.

De asemenea, din cauza faptului că doi angajați au fost depistați pozitiv, Serviciul Public Comunitar Regim Permise și Înmatricularea Vehiculelor și-a suspendat activitatea pe o perioadă de două săptămâni începând de luni.

Până ieri, la nivelul județului Botoșani, 231 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19. Dintre acestea nouă au fost declarate vindecate, iar 10 și-au pierdut viața.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
13.9 ° C
13.9 °
11.6 °
87 %
2.7kmh
100 %
mie
18 °
joi
20 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...