spot_img
joi, mai 2, 2024
AcasăLocal BTPrimărie din județ afectată de coronavirus

Primărie din județ afectată de coronavirus

Primăria Vlădeni și-a restrâns la maxim activitatea cu publicul după ce o funcționară a intrat în izolare după ce a fost contact cu o persoană internată la Secția de Infecțioase a Spitalului Județean „Mavromati” cu suspiciunea de infectare cu Covid-19.

Situația a fost recunoscută de Robert George Babei, viceprimarul cu atribuții de primar al comunei Vlădeni. „Am restrâns la maxim activitatea cu publicul, iar personalul l-am împărțit în așa fel încât să nu fie toți odată la muncă. E vorba de astea două zile de astăzi (n.r. – miercuri) și mâine (n.r. – joi), pentru că vineri e zi liberă și după Paști vom vedea care va fi situația și ce măsuri se vor impune a se lua”, a spus Babei.

Potrivit acestuia funcționara Primăriei a mers și și-a externat fratele din spital și imediat s-a autoizolat la domiciliu. „De vinerea trecută s-a autoizolat la domiciliu. Acum nu știm nici dacă fratele dumneaei e pozitiv sau nu, pentru că, din câte am înțeles eu trebuia să i se repete testul. Pe ea au sunat-o de la DSP (n.r. – Direcția de Sănătate Publică) și i-au cerut să se izoleze la domiciliu. De atunci nu a mai venit la muncă”, a mai spus Robert Babei.

 

Și alte instituții publice au fost afectate

 

Situația de la Primăria Vlădeni nu este una singulară în județ. Un caz relativ similar s-a petrecut și la Direcția de Impozite și Taxe a Primăriei Botoșani, unde o angajată, care se ocupa de curățenie, a fost dusă la spital după ce a contactat temutul virus. Aici s-a oprit lucru vineri la prânz și toată ziua de luni, când DSP-ul a făcut anchetele epidemiologice în rândul salariaților, iar Primăria a dezinfectat întregul sediu.

De asemenea, din cauza faptului că doi angajați au fost depistați pozitiv, Serviciul Public Comunitar Regim Permise și Înmatricularea Vehiculelor și-a suspendat activitatea pe o perioadă de două săptămâni începând de luni.

Până ieri, la nivelul județului Botoșani, 231 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19. Dintre acestea nouă au fost declarate vindecate, iar 10 și-au pierdut viața.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.7 ° C
12.7 °
9.3 °
66 %
0.5kmh
100 %
joi
23 °
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...