Parchete din județ păzite de militari (foto)

0

Încă două parchete din județ au încăput pe mâna militarilor.

Miercuri, 29 aprilie, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a predat către Ministerul Apărării Naționale responsabilitatea pazei și protecției instituționale la Parchetele de pe lângă Judecătoriile Săveni și Dorohoi. „Preluarea pazei obiectivelor de către militari s-a desfășurat în conformitate cu prevederile Ordonanței Militare nr. 3, în cadrul celei de-a doua etape stabilite la nivel național”, se arată într-o informare a Centrului Județean pentru Comunicare (CJC).

Acestea se alătură altor două obiective preluate în pază de militari botoșăneni de la jandarmi la începutul lunii. Pe 4 aprilie, 20 de jandarmi aflați în paza Parchetului Botoșani și a Camerei de Conturi au fost relocați în sprijinul structurilor de ordine publică care execută misiuni pentru prevenirea răspândirii coronavirusului Covid-19.

Marți, au acționat 88 de jandarmi, aceștia fiind prinși în diferite misiuni de ordine publică. De exemplu, doi au însoțit convoaiele cu botoșănenii care s-au întors din străinătate și au intrat în carantină, 12 au asigurat paza spațiilor de carantină, cinci au participat în colaborare cu polițiștii la verificările la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare. De asemenea, 10 jandarmi au participat la patrulare în sistem independent, iar 42 în sistem integrat cu polițiștii. Acestora li s-au adăugat alți opt jandarmi care au asigurat în cooperare cu poliția zonele de carantină.

În total, în structurile de ordine publică și cele de pază și protecție instituțională sunt angrenați aproximativ 200 de jandarmi operativi.

+4 -0
se încarcă...