Asistentă anchetată penal pentru că a răspândit intenţionat covid19

0

Inconştienţa unor cadre medicale în lupta cu covid19 îi lasă fără cuvinte chiar şi pe anchetatori. Recent, aceştia au descoperit faptul că “pacienta zero” de la Spitalul Judeţean ar putea să nu fie chiar sursa tuturor îmbonăvirilor de covid19 din unitatea sanitară. Asta pentru că o asistentă a participat la aceeaşi înmormântare, unde s-a îmbolnăvit tânăra de 27 de ani din Cândeşti, care ulterior a şi decedat, însă asistenta a ascuns cu seninătate acest fapt săptămâni la rând.

În vârstă de 47 de ani, o asistentă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor transmisibile, după ce a minţit într-o anchetă epidemiologică şi şi-a îmbolnăvit cel puţin o colegă de covid19.

Totul a ieşit la iveală după mai multe anchete încrucişate efectuate de angajaţii DSP Botoşani, care, în urma declaraţiilor altor oameni care au participat la înmormântare, au reuşit să o facă pe asistenta de 47 de ani să recunoască faptul că a participat la acel eveniment la care a luat parte şi tânăra de 27 de ani din Cândeşti, considerată pacienta zero din Spitalul Judeţean din punct de vedere al pornirii infecţiilor cu covid19.

Acum dinamica anchetelor epidemiologice a fost schimbată, asta pentru asistenta a îmbolnăvit, cu bună ştiinţă cel puţin o colegă şi nu a spus în nicio declaraţie dată DSP că ar fi luat parte la acele funeralii.

După ce reprezentanţii DSP au aflat cu certitudine că a fost şi aceasta prezentă şi a fost purtătoare a noului coronavirus, au sesizat organele de anchetă, fiind demarate procedurile pentru ca asistenta să fie cercetată penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor trasmisibile.

Până în prezent la Spitalul Judeţean au fost raportate 135 de cadre medicale infectate cu covid19.

Deja ai votat!
se încarcă...