CNI a desemnat constructorul pentru un sector de drum cu probleme din județ

♦ Sectorul de drum județean Roma – Nicșeni, afectat de alunecări de teren, va fi stabilizat de CNI, care a desemnat constructorii.
♦ Este al doilea sector cu probleme pentru care licitația s-a finalizat în acest an
♦ Alte trei sectoare de pe drumul Botoşani - Roma - Dorobanți, stau de mai bine de doi ani blocate între ministere, pentru avize

0

O zonă cu probleme mari de pe un drum județean își va găsi rezolvarea. Reprezentanții Companiei Naționale de Investiții (CNI) au atribuit contractul de consolidare a versantului și modernizarea DJ 296, Roma – Nicșeni. Este vorba de distanța 1,380 kilometri afectată de alunecările de teren dintre cele două comune.

Licitație câștigată de o asociere de firme din Botoșani

Licitația a fost câștigată de asocierea dintre Cornell’s Floor Botoșani (lider), Big Conf Botoșani, Ecomary Iași și Dru Po Suceava. Cele patru firme au oferit cu aproape un milion de lei mai puțin decât valoarea estimată de CNI, 16,78 milioane de lei față de 17,76 milioane de lei. Prețul a fost mai bun decât cel oferit de celălalt ofertant, asocierea condusă de Transporturi Auto Botoșani și din care mai făceau parte firmele: Proexrom Iași, Octagon Fundații Speciale București și Pod-Proiect Iași.

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ), Dorin Birta, susține că lucrările vor începe curând, la fel ca și pe un alt sector de drum județean afectat de alunecări de teren, Dumeni – Havârna, a cărei licitație a fost atribuită de CNI lunile trecute. „Vor fi rezolvate zonele care ne-au creat cele mai mari probleme pe drumurile județene, mă refer aici la Dumeni – Havârna și Roma – Nicșeni. Vor fi executate lucrări de consolidare și modernizare a tronsonului respectiv de drum”, a declarat Birta.

Alte sectoare cu alunecări, încă așteaptă avizele

Aceste două sectoare de drum au fost scoase și în primăvara anului trecut la licitații, dar nu s-a prezentat nimeni, cel mai probabil din cauza prețurilor, care au fost reactualizate atât de CNI, cât și de CJ care a fost nevoită să asigure o cofinanțare mai mare. „E un adevărat chin să ajungi până în Dorobanţi. Îţi rupi maşina pe drumurile astea. Degeaba plătim tot felul de taxe şi impozite, că nu se vede nimic. Între Roma şi Nicşeni este o adevărată aventură să mergi cu maşina”, a declarat un şofer revoltat de starea DJ 296.

Pe DJ 296 mai sunt încă trei sectoare cu probleme. Este vorba de unul de 2,6 kilometri, situat la ieşirea din Botoşani spre Cişmea, un al doilea de 1,35 kilometri din vecinătatea terenului de fotbal din comuna Roma şi altul de jumătate de kilometru de la intrarea în Dorobanţi. Acestea urmează să primească avizul CTE interministerial şi apoi să fie scoase la licitaţie de CNI, toate acestea fiind procese de durată.

*) sectorul de drum Roma – Nicșeni

+5 -1
se încarcă...