Mesaje în limba maghiară pentru consilierii municipali PSD

Daniel Botezatu a dorit să le transmită consilierilor PSD că Transilvania-i pământ românesc

Astăzi, 30 aprilie, în debutul şedinţei deliberativului municipal, consilierii liberali au ţinut să le reamintească aleşilor locali PSD că în Camera Deputaţilor proiectul vizând autonomia Ţinutului Secuiesc a trecut în mod tacit. Liberalii au afişat mesaje în limba maghiară, spre nemulţumirea social democraţilor. Spre exemplu, Eugen Ţurcanu a folosit aceeaşi formulă de salut cu care s-a adresat PSD, preşedintele ţării, în cadrul unei conferinţe de presă, respectiv „Buna ziua, PSD!”. Mesajul consilierului Daniel Botezatu a fost următorul: „PSD, nu uita! Transilvania-i pământ românesc!”.

„La începutul şedinţei, după ce s-a intonat Imnul, noi, consilierii PNL, am afişat câte un mesaj legat de Transilvania şi de proiectul care a trecut tacit la Camera Deputaţilor. Acest demers al nostru se vrea o replică la inconştienţa parlamentarilor PSD, în frunte cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, cel care a gestionat toată această situaţie. Sunt sigur că Marcel Ciolacu a făcut tot posibilul ca acest proiect al UDMR să treacă, fapt pentru care a fost sancţionat inclusiv de către lideri importanţi, sau foşti lideri ai partidului său, în frunte cu doamna Viorica Dăncilă. Hârtiile au ajuns la el, nu avea cum să nu le vadă. Asta ne mai trebuia, ca exact de Ziua Veteranulor să se voteze pentru autonomia Ţinutului Secuiesc”, a declarat Daniel Botezatu.

Senatul a respins ieri proiectul de lege

În şedinţa de ieri a Senatului României, proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc a fost respins. Au fost 135 de senatori prezenți, dintre care 126 au votat pentru raportul de respingere. Doar senatorii UDMR au votat pentru autonomia Ținutului Secuiesc.

Proiectul de lege a fost subiect de dispute politice ieri dimineață, după ce proiectul a fost adoptat tacit, fără dezbatere, de Camera Deputaților. Termenul până la care trebuia dezbătut și votat în Camera Deputaţilor proiectul iniţiat de deputații UDMR Zsolt-Istvan Biro şi József-György Kulcsar-Terza, 25 martie, a trecut, iar parlamentarii au constatat adoptarea tacită în şedinţa din 23 aprilie.

Deja ai votat!