Anchetă pentru un deces învăluit de mister

0

Caz neobișnuit petrecut în județ, după ce un botoșănean s-a crezut, timp de câteva ore, autorul unui omor. Ba mai mult, bărbatul s-a destăinuit unui localnic, iar acesta a anunțat poliția. Doar că ancheta inițiată de autorități nu a confirmat până în acest moment că ar fi vorba de un omor, iar bărbatul a rămas în libertate.

Întâmplarea s-a petrecut în luna aprilie, în comuna Mihălășeni, iar protagonistul a fost un bărbat în vârstă de 56 de ani, care trăia de câțiva ani în concubinaj cu o localnică în vârstă de 51 de ani. Imediat după Paști, între cei doi relațiile au devenit tensionate, nemulțumirile plecând de la faptul că femeia s-ar fi lenevit. Prin urmare, pe 23 aprilie, între cei doi a avut loc o ceartă, care a căpătat aspecte violente, bărbatul lovindu-și consoarta de mai multe ori. A doua zi, însă, botoșăneanul și-a găsit concubina fără viață și a trebuit să se pregătească de înmormântare.

Cum a fost vorba de un deces subit, localnicii au început să se intereseze de împrejurările în care a răposat femeia, iar în aceste împrejurări bărbatul s-a destinuit unui sătean că a lovit-o cu o seară înainte. Fără să mai stea pe gânduri, acesta a anunțat imediat poliția. „A fost constituită o echipă de cercetare, iar la fața locului s-a deplasat inclusiv un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Surpriza a venit însă după efectuarea necropsiei, când medici legiști au avansat ipoteza că decesul femeii ar fi survenit din alte cauze. Prin urmare, față de bărbat nu s-a luat nicio măsură preventivă. „Concluziile provizorii ale medicilor legiști nu ne-au ajutat prea mult, însă așteptăm rezultatele la analizele histopatologice și raportul final. În funcție de acestea vom ști cu siguranță cum va fi încadrată fapta din punct de vedere juridic”, a precizat pentru „Monitorul” Valeriu Chihaia, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Prin urmare, dosarul penal deschis de procurori nu a fost clasat, anchetatorii luând în calcul și o posibilă examinare psihiatrică a bărbatului.

+35 -19
se încarcă...