vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTDSP Botoșani a avut personal, dar nu a știut ce să facă...

DSP Botoșani a avut personal, dar nu a știut ce să facă cu el

Instituția Prefectului a finalizat, săptămâna trecută, controlul la Direcția de Sănătate Publică Botoșani.
Așa cum se arată și în textul raportului final, control a fost demarat după un articol publicat în Monitorul de Botoșani, în care s-a prezentat haosul declanșat de deciziile luate de către reprezentanții DSP în ultimele săptămâni.

Echipa de control a concluzionat, printre altele, că, deși a avut suficient personal, DSP Botoșani nu a gestionat întotdeauna cum ar trebui situația.

La finele săptămânii trecute a fost finalizat raportul privind controlul efectuat, prin Ordin al Prefectului, de către o comisie de verificare privind gestionarea situației epidemiologice provocată noul coronavirus de către Direcția de Sănătate Publică Botoșani. Din comisie au făcut parte dna suprefect Rodica Zelincă, un jurist și un consilier al Corpului de Control din cadrul Instituției Prefectului care au verificat modul în care Direcția de Sănătate Publică Botoșani a organizat, a acționat și a raportat situația îmbolnăvirilor cu Covid-19 și totodată, modul în care s-a comunicat instituțional cu unitățile spitalicești de pe raza județului Botoșani.

Astfel, s-a verificat întreaga activitate de la începutul stării de urgență și până în prezent și totodată s-a verificat modul de gestionare a persoanelor confirmate pozitiv cu coronavirus și internate după data de 16.04.2020, indiferent de simptomatologie și modul de aplicare a prevederilor legale.

De asemenea, la nivelul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, prin organigramă sunt 3 medici epidemiologi, 2 medici infecționiști, 9 asistenți medicali, 10 asistenți sanitari și 4 șoferi, la nivelul unităților administrativ-teritoriale sunt 109 asistenți comunitari și 17 mediatori sanitari, iar o dată cu debutul pandemiei de coronavirus și a stării de urgență, s-a suplimentat personalul cu 42 de asistenți școlari, 3 medici școlari, 3 medici rezidenți și 2 statisticieni. Din aceste motive, s-a considerat că DSP a dispus de personal suficient pentru derularea anchetelor care însă nu întodeauna au respectat cursul stabilit de actele normative în vigoare.

Toate cele constatate se vor aduce la cunoștința Ministerului Sănătății în vederea verificării respectării prevederilor legale cu privire la modul de gestionare de către Direcția de Sănătate Publică a epidemiei de Covid-19 pe raza județului Botoșani și dispunerea de măsuri.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11 ° C
11.1 °
8.2 °
61 %
1.8kmh
99 %
vin
18 °
sâm
23 °
Dum
24 °
lun
25 °
mar
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...