Amendă uriaşă pentru că a fugit din spital ca să mănânce

0

Un tânăr, care a plecat din spital pentru că îi era foame, a fost găsit acasă de poliţişti, mâncând.

Incidentul mai puţin obişnuit a avut loc ieri dimineaţă, când tânărul, în vârstă de 20 de ani, internat pe o secţie pentru suspecţi Covid19, din cadrul Spitalului Judeţean, a decis să plece acasă pentru că îi era foame. Acesta le-a povestit poliţiştilor că de dimineaţă nu se săturase cu mâncarea pe care a primit-o la spital şi le-a cerut infirmierelor să îi mai aducă o porţie, însă, i s-a transmis că acest lucru nu este posibil. În acest context tânărul le-a spus cadrelor medicale că va pleca acasă, însă, personalul a luat ameninţarea acestuia ca pe o glumă.

După câteva ore infirmierele au observat că salonul în care bărbatul era internat era gol, asta deşi pacienţii suspecţi de Covid19 nu au voie să îl părăsească. În acest context cadrele medicale au apelat serviciul 112, anunţând Poliţia.

Oamenii legii au mers mai întâi la domiciliul tânărului, unde l-au şi găsit, făcând chiar ce a spus că va face, adică mânca. Asta nu l-a scăpat, însă, de sancţiune, acesta primind o amendă de 20.000 de lei, după care poliţiştii au chemat o ambulanţă care l-a transportat pe tânăr înapoi în spital, unde a rămas internat.

Fugă de la spital din cauza plictiselii

Cazul, din păcate, nu este unul singular, cadrele medicale apelând tot mai des la poliţişti pentru a aduce înapoi pacienţi care părăsesc unitatea sanitară. Aşa s-a întâmplat şi la finele săptămânii trecute, când un bărbat de 34 de ani, din Botoşani, a fost reperat de poliţie tot la domiciliu, după ce a plecat dintr-unul dintre corturile montate în curtea Spitalului Judeţean, pentru supravegherea pacienţilor cu suspiciune de Covid.

Acesta le-a spus oamenilor legii că se plictisise să aştepte rezultatele de la analize, în urma cărora se stabilea dacă este sau nu cazul de a fi internat şi a decis să plece acasă. De această dată, botoşăneanul a fost doar avertizat de poliţişti.

+19 -0
se încarcă...