joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTAu început lucrările de întreținere și reparații la drumurile județene (foto)

Au început lucrările de întreținere și reparații la drumurile județene (foto)

Încălzirea vremii a dat drumul la reluarea lucrărilor de întreținere și reparații pe drumurile județene. Astfel, la începutul acestei săptămâni, Consiliul Județean (CJ) Botoșani prin Direcția Județeană de Drumuri și Poduri (DJDP) a semnat ordinul de începere a lucrărilor.

La fel ca și anul trecut și județul va fi împărțit pe două zone de lucru, cea de nord și cea de sud, pentru ca lucrările să se poată desfășura concomitent. Cele două firme care vor efectua lucrări sunt: Transporturi Auto SA, controlată de Constantin Conţac, pe Zona 1 – Sud (Botoşani – Truşeşti) și Big Conf, controlat Liviu Conțac, pe Zona 2 – Nord (Dorohoi – Săveni).

De marți, utilajele sunt prezente pe mai multe tronsoane de drumuri județene. Astfel, pe zona de Sud se lucrează pe, DJ 208C, Orășeni Deal – Mesteacăn, pe porțiunea cu trei benzi de circulație dintre satul Orășeni Deal și intersecția cu drumul comunal spre Orășeni Schit, unde se efectuează lucrări pregătitoare în vederea turnării unui covor asfaltic într-un strat ce va asigura continuitatea stratului de asfalt turnat anul trecut. Tot pe zona sud se lucrează pe DJ 208 H, Baisa – Corni. Aici vor fi mai întâi rezolvate problemele de la structura drumului, ca apoi să fie turnat covor asfaltic în două straturi. Lucările vor continua spre Sarafinești.

Pe zona de nord a județului, au început lucrările la DJ 292 Dorohoi – Broscăuți, unde se va turna covor asfaltic într-un strat până la ieșirea din Broscăuţi, și la DJ 291C Hilișeu Horia – Pomârla, unde se va turna covor asfaltic într-un strat. După finalizarea acestor sectoare se va continua cu porțiuni din DJ 282, Rădăuți Prut – Săveni, DJ 292, Vorniceni – Săveni, și cu DJ 298, Dumeni – Dragalina.

Facem toate eforturile și va desfășura toate acțiunile necesare pentru ca și anul acesta să se ducă la îndeplinire toate obiectivele de investiție în infrastructura drumurilor județene, astfel încât cetățenii județului Botoșani vor beneficia de mai mult confort și siguranță în trafic”, a declarat vicepreședintele CJ, Dorin Birta, cel care răspunde de drumurile județene.

În acest an, CJ are bugetat pentru lucrările de întreținere și reparații 14 milioane de lei, dar, dacă va fi nevoie, potrivit lui Dorin Birta, la rectificare vor mai fi alocate și alte sume. „Nu banii sunt acum o problemă. Să țină vremea cât mai mult cu noi și vom lucra, așa cum am făcut-o și în anii trecuți”, a mai spus oficialul.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10.2 ° C
13.7 °
10 °
54 %
4.7kmh
46 %
joi
11 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...