Au început lucrările de întreținere și reparații la drumurile județene (foto)

0

Încălzirea vremii a dat drumul la reluarea lucrărilor de întreținere și reparații pe drumurile județene. Astfel, la începutul acestei săptămâni, Consiliul Județean (CJ) Botoșani prin Direcția Județeană de Drumuri și Poduri (DJDP) a semnat ordinul de începere a lucrărilor.

La fel ca și anul trecut și județul va fi împărțit pe două zone de lucru, cea de nord și cea de sud, pentru ca lucrările să se poată desfășura concomitent. Cele două firme care vor efectua lucrări sunt: Transporturi Auto SA, controlată de Constantin Conţac, pe Zona 1 – Sud (Botoşani – Truşeşti) și Big Conf, controlat Liviu Conțac, pe Zona 2 – Nord (Dorohoi – Săveni).

De marți, utilajele sunt prezente pe mai multe tronsoane de drumuri județene. Astfel, pe zona de Sud se lucrează pe, DJ 208C, Orășeni Deal – Mesteacăn, pe porțiunea cu trei benzi de circulație dintre satul Orășeni Deal și intersecția cu drumul comunal spre Orășeni Schit, unde se efectuează lucrări pregătitoare în vederea turnării unui covor asfaltic într-un strat ce va asigura continuitatea stratului de asfalt turnat anul trecut. Tot pe zona sud se lucrează pe DJ 208 H, Baisa – Corni. Aici vor fi mai întâi rezolvate problemele de la structura drumului, ca apoi să fie turnat covor asfaltic în două straturi. Lucările vor continua spre Sarafinești.

Pe zona de nord a județului, au început lucrările la DJ 292 Dorohoi – Broscăuți, unde se va turna covor asfaltic într-un strat până la ieșirea din Broscăuţi, și la DJ 291C Hilișeu Horia – Pomârla, unde se va turna covor asfaltic într-un strat. După finalizarea acestor sectoare se va continua cu porțiuni din DJ 282, Rădăuți Prut – Săveni, DJ 292, Vorniceni – Săveni, și cu DJ 298, Dumeni – Dragalina.

Facem toate eforturile și va desfășura toate acțiunile necesare pentru ca și anul acesta să se ducă la îndeplinire toate obiectivele de investiție în infrastructura drumurilor județene, astfel încât cetățenii județului Botoșani vor beneficia de mai mult confort și siguranță în trafic”, a declarat vicepreședintele CJ, Dorin Birta, cel care răspunde de drumurile județene.

În acest an, CJ are bugetat pentru lucrările de întreținere și reparații 14 milioane de lei, dar, dacă va fi nevoie, potrivit lui Dorin Birta, la rectificare vor mai fi alocate și alte sume. „Nu banii sunt acum o problemă. Să țină vremea cât mai mult cu noi și vom lucra, așa cum am făcut-o și în anii trecuți”, a mai spus oficialul.

+4 -1
se încarcă...