Bani europeni pentru debirocratizarea CJ-ului

0

Consiliul Județean (CJ) Botoșani, una dintre cele mai anacronice instituții, a semnat un contract de aproximativ 2,5 milioane de lei, bani din fonduri europene, pentru dezvoltarea și implementarea unui sistem integrat, care să permită creșterea accesului la serviciile publice și reducerea birocrației pentru cetățeni.

Proiectul, „Administrație modernă în sprijinul cetățenilor”, este finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014-2020. Contractul semnat la începutul săptămânii trecute are o durată de 12 luni și o valoare de 2.463.300,00 lei. El prevede realizarea de servicii de retro-digitizare arhivă, servicii de implementare Platforma integrata de simplificare a interacțiunii cu cetățenii, pentru reducerea birocrației si administrarea electronică a documentelor, servicii de formare administratori și utilizatori, precum și achiziția de echipamente IT și licențe.

Proiectul promovează crearea unei administrații publice moderne, capabilă să faciliteze dezvoltarea socio-economică a județului Botoșani, prin intermediul unor servicii publice competitive, investiții și reglementări de calitate. Mă declar încrezător pentru faptul că o dată cu finalizarea implementării acestui proiect finanțat din fonduri europene, activitatea desfășurată la nivelul CJ Botoșani va ajunge la un nivel de debirocratizare ce va oferi servicii simplificate, prompte și de calitate tuturor cetățenilor județului”, a declarat vicepreședintele CJ Dorin Birta.

Deja ai votat!
se încarcă...