Lucrări programate pe strada Maior Ignat

0

Edilii botoşăneni aşteaptă avizul de la Poliţia Rutieră pentru a începe reabilitarea străzii Maior Ignat. Marian Murariu, viceprimar al municipiului, a anunţat că, după primirea avizului, în primă fază se va lucra la trotuare. „Se va lucra întâi la un trotuar, apoi la celălalt şi nu vom încurca traficul auto. Doar când vom turna covorul de asfalt, se va impune închiderea circulaţiei. Abia aşteptăm să începem lucrările”, a explicat Marian Murariu.

Lucrările vor fi executate de muncitorii firmei care are contract cu municipalitatea botoşăneană pe întreţinere şi reparaţiii străzi. Strada Maior Ignat face parte din centura municipiului Botoşani şi vine în continuarea străzii Petru Rareş. Această arteră rutieră continuă cu Viilor şi apoi cu strada Mihail Kogălniceanu. Potrivit viceprimarului, strada este degradată, sunt probleme la trotuare, în unele zone chiar şi la fundaţie.

În urmă cu doi ani, a fost reabilitat tronsonul din strada Petru Rareş care porneşte de la sensul giratoriu aflat în intersecţia Bulevardul Eminescu – strada Petru Rareş. „Practic, vom continua cu strada Maior Ignat, până la strada Viilor. De asemenea, nu am renunţat la ideea de scoate dalele de tramvai de pe strada Viilor, care nu au fost folosite niciodată. Ne dorim ca lucrările de pe strada Viilor să înceapă după ce le vom finaliza pe cele de pe strada Maior Ignat”, a mai arătat Marian Murariu.

Tot în această perioadă se lucrează în cartierul Curcubeului şi pe strada Mihail Kogălniceanu. Mai mult, sunt programate plombări şi reprofilări de străzi pietruite.

 

+3 -0
se încarcă...