Ministrul Agriculturii revine la Botoșani

0

Județul Botoșani va avea parte de o nouă vizită ministerială. Este vorba de vizita ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, care va ajunge mâine dimineață la Botoșani.

„La invitația mea, în calitate de președinte al PNL Botoșani, domnul ministru al Agriculturii vine în județul nostru pentru a discuta despre problemele agricole, despre promovarea producătorilor locali de produse autentice, despre efectele secetei de până acum și despre modalități de sprijinire a agriculturii prin abordarea producătorilor locali de pompe pentru irigații”, a declarat senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani.

Trebuie spus că Botoșaniul este unul dintre județele în care producătorii agricoli s-au orientat deja spre obținerea în cadrul Uniunii Europene pentru obţinerea IGP (n.r. – Indicație Geografică Protejată). Astfel, a apărut „Cașcavalul de Săveni, iar Direcția Agricolă încearcă să-i convingă și pe cultivatorii de usturoi de la Copălău să obțină IGP-ul „Usturoi de Copălău”.

Pe de altă parte, ploile din ultimele zile au atenuat mult din seceta care se prefigura, iar ANIF Botoșani este printre primele filiale din țară care au dat drumul la inundații în acest an.

Vizita lui Oros la Botoșani este cea de a doua de când a preluat conducerea Ministerului Agriculturii.

 

+6 -0
se încarcă...