Covid-19 lovește și în Casa de Pensii

0

Covid-19 a lovit și în Casa Județeană de Pensii (CJP) Botoșani.

Un angajat de la serviciul de stabiliri pensii a fost depistat pozitiv la noul coronavirus și a fost internat în spital. Situația îngreunează și mai mult activitatea CJP, care și așa a fost afectată de restricțiile impuse pentru limitarea pandemiei de coronavirus. Astfel, de mâine, la muncă vor veni doar cei care au drept de semnătură și personalul implicat în procesul de efectuare a plăților.

„Noi stabilisem niște reguli pentru astfel de situații. Jumătate de personal era acasă, iar jumătate la muncă. Cei care au fost săptămâna trecută la muncă vor rămâne acasă, iar de mâine vor veni ceilalți, care nu au intrat în contact cu persoana confirmată pozitiv. Vom dezinfecta și vom continua activitatea. Casa de Pensii nu se închide! Pensiile se vor plăti la timp”, a declarat Cristina Anton, directorul executiv al CJP Botoșani.

La rândul său, Narcis Drețcanu, directorul adjunct al instituției susține că la muncă vor veni numai cei care sunt indispensabili pentru ca plata pensiilor să nu sufere.

Până astăzi, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului, 586 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19. Dintre acestea, 248 de persoane au fost declarate vindecate, iar 36 au pierdut lupta pentru viață.

 

Deja ai votat!
se încarcă...