Dosare penale în serie pentru un „zmeu al șoselelor” în vârstă de 64 de ani

0

În vârstă de 64 de ani, un botoșănean ignoră orice normă rutieră. În numai câteva zile, el a fost prins de două ori gonind cu mașina, pe drumul național care face legătura între Dorohoi și Darabani, cu toate că nu avea ce căuta la volan, el având dreptul de a conduce suspendat.

Prima situație a fost înregistrată pe 5 mai a.c., când bărbatul a fost surprins circulând cu viteză prin comuna Hudești. Surprins de polițiștii din Darabani, care acționau cu radarul, botoșăneanul a fost tras pe dreapta pentru a fi amendat, dar în momentul în care l-au verificat în baza de date, polițiștii au realizat că acesta avea permisul de conducere suspendat. Prin urmare, i-au întocmit un dosar penal.

Părea un caz izolat, doar că scena s-a repetat duminică, pe 10 mai a.c., când poliţiştii din cadrul Formaţiunii Rutiere Darabani, care se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe drumul naţional DN 29 A, în comuna Hudeşti, au oprit pentru control un autoturism care rula cu viteză peste limita legală. La solicitarea poliţiştilor de a înmâna documentele personale şi ale autovehiculului, șoferul a susținut că nu are asupra lui niciun act la el. Doar că în urma verificărilor efectuate în bazele de date polițiștii au realizat că este vorba de același botoșănean, în vârstă de 64 de ani, care avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

„În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis, urmând ca în funcţie de rezultatul cercetărilor să fie dispuse măsuri legale”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

+7 -1
se încarcă...