Săptămâna începe cu vreme frumoasă

0

Săptămâna pe care o începem astăzi va fi, în general, una cu o vreme foarte frumoasă.

Cea mai călduroasă zi a săptămânii va fi chiar cea de astăzi, când se vor înregistra temperaturi de până la 29ºC, iar minimele vor fi de până la 17ºC. Astăzi, va sufla ușor vântul, iar cerul va fi ușor înnorat, astfel că ziua va asigura un confort optim ridicat.

De mâine, însă, temperaturile încep să scadă, maximele urmând a nu mai trece de 25ºC, iar noaptea de marți spre miercuri se vor înregistra chiar 5ºC. Nori se vor aduna mai mult pe cer, iar noapte, în anumite părți ale județului vor fi condiții chiar de ploaie.

Miercuri, soarele va străluci pe cer, dar procesul de răcire al vremii va continua, maximele urmând a atinge 19ºC, iar minimele 11ºC.

Cea mai rece zi a săptămânii se va înregistra joi, când cerul va fi acoperit de nori și va ploua pe arii extinse în județ. Temperaturile vor oscila între 8ºC și 15ºC.

Primul weekend fără restricțiile generate de starea de urgență privind epidemia de coronavirusul Covid-19, va aduce o ușoară creștere a temperaturilor care vor depăși din nou pragul de 20ºC ziua, iar nopțile vor trece de 10ºC. De sâmbătă, cerul se va înnora profund și vor apărea din nou premize ale ploilor, care se vor manifesta mai mult duminică și la începutul săptămânii viitoare.

Ploile de săptămâna trecută au refăcut o parte din rezerva de apă din sol, astfel că majoritatea culturilor și-au revenit sau sunt în parametri optimi. Potrivit specialiștilor din agricultură, dacă va mai ploua și în această săptămână, așa cum este prognozat, situația va reveni la o oarecare normalitate și nu se va mai putea vorbi de o secetă extremă sau puternică.

+3 -0
se încarcă...